Premijer liga uskoro na Jakliću: ŽNK Iskra piše nove stranice bugojanskog sporta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

“Bugojno na nogama”, “Plave dame žele Premijer ligu”, ” Široki ponovo na Jakliću”, samo su neki od naslova koji su privukli pažnju građana Bugojna u proteklim danima, a posebno onih kojima je sport u krvi. Svi oni razočarani trenutnim stanjem u bugojanskom sportu, stidljivo su tražili informaciju više. A Široki, doduše ženska nogometni ekipa tog veoma uspješnog sportskog kolektiva, je u međuvremenu i stigao je na Jaklić te na kraju pognute glave napustio isti. Bolje od Širokobriježanki bile su nogometašice trenutno najorganizovanijeg bugojanskog sportskog kolektiva, ženskog nogometnog kluba Iskra Bugojno (2:1).

Kolektiva koji ovih dana piše nove stranice bugojanskog sporta. Dvije pobjede u prva dva kola uz gol razliku 13:1, dokaz su kvalitetnog i predanog rada svih u klubu koji su uoči početka sezone bez imali skrivanja priznali: Želimo naredne sezone igrati Premijer ligu BiH za žene!

Želja za postizanjem velikih uspjeha te promjena krvne slike bugojanskog sporta natjerala je grupu entuzijasta da Bugojnu za kratko vrijeme pokušaju podariti premijerligaša u nogometu. Doduše ženskom, koji je već duži niz godina kako u cijeloj Evropi tako i kod nas u velikoj ekspanziji.

U posao se krenulo veoma ozbiljno, stepenicu po stepenicu, pa je odmah izboren plasman u Prvu ligu Federacije u kojoj klub trenutno i nastupa.

– Mislim da će građani Bugojna i navijači ŽNK Iskra moći gledati premijerligaša jer mi smo ušli sa ciljem da upadnemo u Premijer ligu i imamo ozbiljne namjere. Ljude koji rade u klubu ja bi ih pohvalio, oni se maksimalno zalažu i bore, kao i sponzori koji su tu primat u svemu, te se mi nadamo da uz dobar rad i kolektiv možemo izboriti Premijer ligu za žene, kazao je poslije pobjede nad Širokim Brijegom, šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Za ostvarenje uspjeha mladim nogometašicama i entuzijastima u i oko kluba potrebna je i podrška navijača, prije svega običnih građana Bugojna i okolnih gradova, koji će dolaskom na utakmice ovog kluba dati im podršku u ostvarivanju njihova ideja.

znk_iskra1

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o