Predstavnici Vijeća učenika u SBK opet na okupu!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Predstavnici mreVUK-a SBK su jučer, 15.04., u Travniku prisustvovali jednodnevnom treningu u sklopu projekta „Održivi razvoj savjeta/vijeća učenika u BiH“. Tu su imali priliku razgovarati o svojoj Mreži i narednim aktivnostima te su izabrali prelazno rukovodstvo.

Na treningu je prisustvovalo 17 učenika iz cijelog Srednjobosanskog kantona. Pored toga, dogovorene su i do detalja isplanirane aktivnosti koje će se realizovati do kraja ove školske godine, a to su „Mrevuklijada“, sastavljena od igara bez granica, zabave i kviza znanja, i „Ostavi trag“, akcija vezana za rekonstrukciju parka u Travniku.

Dosadašnje rukovodstvo u narednom periodu imaće zadatak da svoja znanja i vještine prenese novom, prelaznom rukovodstvu, izabranom upravo jučer.

Mladi lideri iz SBK odabrali su ovako:

• Alem Mlaćo – predsjednik
• Zdenka Nikolić – prvi zamjenik
• Antonela Alilović – drugi zamjenik
• Una Karabeg – PR manager

„Ovo je za mene bio jedan jako koristan i uspješan trening nakon kojeg sam vidjela da mreVUK našeg kantona zaista ima dobru perspektivu i vrijedne članove. Nadam se da će se i naredne akcije biti veoma uspješne, a na novom prelaznom rukovodstvu je da pokaže sve od sebe!“ – istakla je Una Karabeg, novoizabrani PR manager ove mreže.

Srednjoškolci su se na ovom treningu još više zbližili te se raduju realizaciji narednih aktivnosti i, naravno, ponovnom susretu!

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o