Predstavnici Općine Bugojno posjetili Sarajevo Business Forum i predstavili projekte investitorima

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

24.05.2017. godine u sklopu Sarajevo Business foruma u Hotelu Malak u Sarajevu održan je sastanak između privrednika Indonezije i Bosne i Hercegovina na kojemu je učestvovala i općina Bugojno sa svojim predstavnicima.

Bila je to prilika da se najvišim državnim dužnosnicima Indonezije predstave kompanije iz različitih oblasti i da pokušaju naći partnera kako za izvoz tako i za zajednička ulaganja u Bosni i Hercegovini.

Ispred republike Indonezije sve nazočne je pozdravila ambasadorica republike Indonezije u Bosni i Hercegovini njena ekselencija gospođa Amellia Achmad Yani i ministar trgovine, predstavnici INDO FOOD kompanije koja se bavi proizvodnjom i distribucijom prehrambenih proizvoda, PINDAT Industry kompanija koja se bavi namjenskom industrijom, predstavnici vanjsko-trgovinske komore i ostali visoki dužnosnici.

Općinu Bugojno je predstavio predsjedavajući općinskoga vijeća Bugojno Igor Vrljić, te je tom prilikom istaknuo potencijale općine, a prije svega pozvao je nazočne da investiraju u novoosnovanu poslovnu zonu Bugojno 2.

Bila je to prilika i da se prezentiraju potencijali u namjenskoj, drvoprerađivačkoj, mlinsko pekarskoj, tekstilnoj i obućarskoj industriji te u proizvodnji namještaja, za koje Bugojno ima kapacitete i tradiciju.

Skupu se također obratio i direktor firme Sphere d.o.o Semin Karašin te je prezentirao potencijale općine u proizvodnji organske hrane za koju su indonežani pokazali naročito veliki interes.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/