Predstavljamo Vam Magistra književnohistorijskih nauka- Nina Bunjevac Salkić

https://www.bugojno-danas.info/

Nina Bunjevac Salkić – kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH pod rednim brojem 8.

Magistra književnohistorijskih nauka Nina Bunjevac Salkić je diplomu magistre, ali i zvanje diplomirane komparativistice i diplomirane bibliotekarke stekla na Univerzitetu u Sarajevu. Godine 1992. pokreće program Radio Maglaja, a u svojstvu glavne i odgovorne urednice bila je na svim linijama odbrane Maglaja.

Direktorica je Gradske biblioteke u Maglaju, jedne od najuspješnijih i najopremljenijih biblioteka u Bosni i Hercegovini. Iako je Ustanova 2014. godine pretrpjela razorne poplave, zahvaljujući dobro urađenim i dobro realiziranim projektima, Biblioteka je u cijelosti i obnovljena i pruža niz kvalitetnih sadržaja građanstvu.

Pored toga, Nina Bunjevac Salkić je predsjednica Društva bibliotekara Federacije BiH i Udruženja biblioteka Zeničko – dobojskog kantona. Obavlja i dužnost predsjednice Odbora za javna priznanja Ze-do kantona.

Svoj aktivizam u Stranci demokratske akcije potvrđuje obavljanjem funkcije Predsjednice Izvršnog odbora Asocijacije žena SDA Ze-do kantona i predsjednice OO AŽ SDA Maglaj. Članica je IO SDA Maglaj, Kadrovske komisije KO SDA ZDK i KIO SDA ZDK, te Glavnog odbora AŽ SDA BiH.

I u stručnom i u stranačkom angažmanu ostvaruje zavidne rezultate, te je pozivana na brojne međunarodne konferencije i seminare, bilo da je riječ o oblasti informacijsko – bibliotečkih nauka ili oblasti ženskog /i općenito političkog/ aktivizma. Zastupa mišljenje da time što radimo svako svoj posao /ma šta to bilo/, najbolje što možemo, najtransparentije pomažemo razvoju domovine Bosne i Hercegovine.

Nina Bunjevac Salkić na listi je za Parlamentarnu skupštinu BiH pod rednim brojem 8.

Zalagat će se:

* da obrazovanje znači osposobljenost za posao
* da kultura ne bude samo riječ
* da o životu na selu govorimo s ponosom
* da socijalna sigurnost bude pravilo

#SnagaNaroda

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/