Predstavljamo Vam kandidatkinju SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH, prim. dr. Amira Skaka

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Predstavljamo vam kandidatkinju OO SDA Travnik na predstojećim izborima:

Prim. dr. Amira Skaka, prije svega kao pedijatrica, ali i u svim drugim društvenim aktivnostima, uvijek je nastojala držati se osnovne ideje, pomoći ovdašnjim stanovnicima da žive neki bolji život.

Time rukovođena, već na samom početku osnivanja SDA, osjećala je potrebu da i kroz politički angažman da doprinos u razvoju Travnika, SBK i cijele BiH.

Biti žena i majka nikako nije prepreka, tu se zapravo krije motiv i uporište da se kreira bolje okruženje, bolji život.

Svojim primjerom dr.Skaka pokazuje da žena može i zaslužuje važnu ulogu u društvu, a svojim radom i djelovanjem motiviše i druge žene; “Uravnoteženo učešće žena i muškaraca u procesima odlučivanja, preduvjet je za demokratsko društvo. Važno je osigurati sistemsku podršku razvoju poduzeništva žena, a ne treba zanemariti ni Usvajanje zakona o dječijoj zaštiti i formiranje fonda dječije zaštite. Na ovaj način, kao i zakonskom regulativom o zaštiti porodice s djecom, afirmirala bi se natalitetna politika”, navodi dr. Amira Skka, kandidatkinja OO SDA Travnik za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Bez optimizma ali i odlučnosti da se kontinuirano radi na svim poljima društvene djelatnosti, teško da neko može pronaći svoje mjesto među dobrim političarima.

Stoga raduje pogled na budućnost kandidatkinje Skaka: “Budućnost BiH gledam pozitivno, jer, radom, znanjem i primjenom kvalitetnih zakona možemo stvoriti kvalitetan standard svih stanovnika BiH.”

Za očekivati je da podrška žena na ovim izborima neće izostati s obzirom na mišljenje koje nerijetko izražava dr. Skaka “Veća zastupljenost žena u politici stvara mogućnost bržeg i kvalitenijeg sagledavanja potreba društva kao i realizaciju istih”.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o