Predstava “Tamo gdje sunce zalazi” Teatra Fedra iz Bugojna izvedena u Bkc-u Tk

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Predstava “Tamo gdje sunce zalazi” amaterskog Teatra Fedra iz Bugojna izvedena je u subotu na sceni Bkc-a Tk u Tuzli.

Riječ je o predstavi autora i reditelja Vahida Durakovića, vodećeg imena bugojanske kulture, koja prikazuje apsurdnost bosanskohercegovačke stvarnosti.

“To je savremeni tekst koji govori o tome “Tamo gdje sunce zalazi”,a to je Evropa,ima svojih nekih problema,tako da je to malo metaforičan naziv.”- rekao je Vahid Duraković,autor i reditelj.

Ovo je predstava o drugarstvu, o dobrim i lošim ljudima, dobrim i manje dobrim šumskim vilama, te o situaciji koja bi da nije komična i smiješna, sigurno bila tragična i žalosna, i o mističnom putu tri bh drugara. Na komičan i jedinstven način priča je veoma uspješno predstavljena publici.

“Mi se dobro osjećamo igrajući ovu predstavu što je nama vrlo bitno, a i publika je zadovoljna načinom na koji igramo u predstavi.”- izjavio je Sanel Ugarak, glumac

“Predstava gdje god smo je igrali bila je poprilično dobro prihvaćena od strane publike jer oni nekako prepoznaju taj naš bosanski humor koji svo vrijeme struji kroz ovu predstavu.”-riječi su Suada Velagića glumca.

Predstava “Tamo gdje sunce zalazi” imala je premijeru 2009. godine, te je pobijedila na Festivalu Fedra u Bugojnu. Nakon toga veoma uspješno izvođena je u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Austriji, Njemačkoj i Češkoj. Teatar Fedra Bugojno osnovan je 1963. U njegovom sklopu djeluju dječja, omladinska i odrasla scena. Ovo je prvi nastup u Bkc-u u Tuzli, te se uspješnoj saradnji nadaju i ubuduće sa novim predstavama.

rtvtk.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/