Predsjedništvo SDA nije donijelo odluku o Gornjem Vakufu, nova sjednica po ovom pitanju zakazana za nedjelju

Foto: Kerim Šečunović
https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Nakon velikih problema i nezadovoljstva članstva i simpatizera SDA u Gornjem Vakufu, zbog ignorisanja kandidatura mjesnih ogranaka koji su dali punu podršku aktuelnom načelniku ove općine Seadu Čauševiću, dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, oni su o istom uputili i pismo predsjedniku Bakiru Izetbegoviću.

Uprkos upozorenjima da će ukoliko se ne ispoštuje njihova volja, mjesni odbori bojkotovati izbore u ovoj općini, ne sjednici održanoj prije tri dana, za kandidata za načelnika izabrano je potpuno novo lice.

Ni kandidature sa terena ni činjenica da je aktuelni načelnik bio i prijedlog općinske kadrovske komisije, nije bio dovoljan razlog da predsjednik OO SDA Gornji Vakuf nakon glasanja, potvrdio kandidaturu Čauševića.

On je za ovu poziciju predložio kandidata za kojeg je lobirao, izvjesnog Idrizović Dževada.

Na današnjoj sjednici predsjedništva stranke pored još neliko problematičnih općina, nije riješeno ni pitanje Gornjeg Vakufa, tj. nije potvrđena kandidatura za načelnika.

Kako saznajemo ovo pitanje bit će riješeno na telefonskoj sjednici predsjedništva, koja je zakazana za nedjelju 16.08.2020., a nakon što se obavi razgovor sa aktuelnim načelnikom Čauševićem i predsjednikom Kantonalnog odbora SDA SBK Asimom Mekićem.

PRESSMedia.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o