Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB održalo proširenu sjednicu o pripremama za predstojeće Lokalne izbore u BiH

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB održalo je u utorak, 16.08.2016.godine, proširenu sjednicu na kojoj je prvenstveno razgovaralo o pripremama za predstojeće Lokalne izbore u BiH. Iz izvještaja koje su podnijeli predsjednici općinskih organizacija SDP BiH sa područja Srednjobosanskog kantona Socijaldemokratska partija BiH u izbore ulazi s puno optimizma i realnim šansama da ostvarimo bolji rezultat nego na prethodnim Lokalnim izborima. Veliki broj grešaka koje je u prethodnom periodu uradila vladajuća koalicija, nesposobnost imenovanih kadrova, te blokada skoro svih nivoa vlasti zahvaljujući kafanskim susretima lidera vladajućih stranaka na kojima su trebali biti rješavani problemi građana i države Bosne i Hercegovine, sve više utječe na građane Bosne i Hercegovine da u SDP BiH vide jedinu realnu snagu sposobnu da vrati Bosnu i Hercegovinu na evropski put.

Smatramo da samo kroz jake institucije čiji je garant SDP BiH i oslanjanje isključivo na domaće  snage i potencijale, a nikako na nepovoljne međunarodne kredite i humanitarnu pomoć, možemo očekivati ekonomski i socijalni napredak države. A budućnost Bosne i Hercegovine čine prvenstveno mladi ljudi koji svojim idejama i stavovima mogu biti pokretač tih promjena. Najbolji primjer ovih promjena su mladi Jajca koji su svojom istrajnom borbom uspjeli spriječiti stvaranje još jedne škole pod istim krovom u Jajcu. SDP BiH je od početka podržavao njihovu borbu i stavovi naših zastupnika u Skupštini SBK to jasno pokazuju bez obzira na namjeru vladajuće koalicije da napravi ovu školu po svaku cijenu.

Na žalost, ova borba još nije završena – predstoji nam još mnogo bitaka za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, državu jednakih prava i mogućnosti njenih građana, državu koja neće biti za njih, nego za sve nas!

 

KO SDP BiH SBK/KSB

Služba za odnose s javnošću

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/