Predsjednica i Premijer Federacije BiH u Travniku: Razgovori o ključnim projektima i razvoju regije

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Delegacija izvršne vlasti Federacije BiH, predvođeno predsjednicom FBiH Lidijom Bradarom i premijerom FBIH, Nerminom Nikšićem, danas je posjetila Srednjobosanski kanton.

Delegacija u kojoj bio i  ministrom energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Vedran Lakić, posjetila je sjedište Vlade Kantona gdje je održan sastanak s predsjednikom Vlade Tahirom Lendom, predsjednikom Skupštine Draženom Matišićem i ministrima u Vladi.

Razgovaralo se o projektima od interesa za ovaj Kanton, poput projekta regionalnog vodovoda “Plava voda”, brze ceste te energetskih projekata baziranih na obnovljivim izvorima.

Predsjednica je izjavila kako su i premijer i ona danas angažirani protokolima vezanim za ovaj Kanton te da su iskoristili priliku i za sastanak s vodstvom istog.

– Kada postoji uvažavanje, onda možemo razgovarati o svemu i danas smo svi zajedno dokazali da razgovor nema alternativu.Cilj nam je zajednički, da nastavimo razvijati Središnju Bosnu kao kralježnicu Federacije. Zadovoljstvo je vidjeti da su odnosi u Kantonu korektni i da se čini sve kako bi ljudi ostali na ovim prostorima. –  kazala je predsjednica Bradara.

I premijer Nišić je izjavio da se, kao i u svim drugim dijelovima Federacije, i u Travniku osjeća dobrodošlo.

-Imamo visok stepen saglasnosti da zajedno radimo na ključnim projektima i zahvaljujem Vladi SBK na kooperativnom učešću u izvršavanju obaveza na europskom putu.- kazao premijer Nikšić.

Premijer Lendo, kao i svi ministri, izložili su trenutno stanje u Kantonu, pravce razvoja i planove te su zahvalili na podršci viših nivoa vlasti koja je znatno doprinijela tome da proračun Kantona bude znatno veći, a ujedno je i prvi usvojen u cijeloj Federaciji kada su u pitanju kantoni.

Delegacija je posjetila i  firme, “Fortitudo” , “Masterfashion”, te razgovaralo s vodstvom istih.

Predsjednica Bradara popodne ima sastanak s poduzetnicama Srednje Bosne, dok će premijer Nišić i ministar Lakić nastaviti posjetu Novom Travniku.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/