Predsjedavajući Ademović i Đozo štićenicima Doma na Bjelavama čestitali Bajram i uručili skromne poklone

Predsjedavajući gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo posjetili su danas Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. Ovom prilikom, štićenicima i uposlenicima ove ustanove koji ga obilježavaju, čestitali su Ramazanski bajram. Dodijeli su im i simbolične poklone, te na taj način izmamili najljepše osmijehe na njihova lica.

Tarik Smailbegović, direktor Dječijeg doma je upoznao goste iz Grada Sarajeva i Općine Centar sa aktivnostima koje se provode u ovoj ustanovi, ali i problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

-Naša ustanova trenutno broji 85 štićenika. U narednom periodu imamo velike planove, kada je u pitanju organizacija rada, ali i funkcionisanje ustanove. Prije svega mislim na formiranje većeg broja malih porodičnih domova, naglasio je Smailbegović.

S ciljem podrške ispunjenju ovih planova  Općina Centar je ranije ustupila na korištenje stan Dječijem domu Bjelave u kojem je formiran mali porodični dom. I njega i njegove stanare su danas obišli predsjedavajući Ademović i Đozo.

Kako je naglasio direktor Smailbegović, prostor je obnovljen vlastitim sredstvima i putem donatora.

U razgovoru sa direktorom Smailbegovićem gosti iz Grada Sarajeva i Općine Centar su naglasili da će u narednom periodu pokušati iznaći mogućnosti da se Dječijem domu ustupe na korištenje barem još jedan stan koji bi, također, bio pretvoren u mali porodični dom.