Pred više od 500 gledalaca u Bugojnu održana premijera predstave „Posljednja porodica“

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U prepunoj Pozorišnoj dvorani KSC Bugojno održana premijera predstave „Posljednja porodica“ nastala po tekstu i u režiji Vahida Durakovića. Predstava je realizovana u produkciji Teatra FEDRA Bugojno u saradnji sa KSC Bugojno.

Autor teksta i reditelj, Vahid Duraković, u izjavi za medije je naglasio: „Posljednja porodica“ je savremena komedija o porodici koja bezuspješno pokušava da preživi na Zemlji. Glava porodice, otac, spoznaje da je razum njihov najveći neprijatelj jer čovjeku razum služi samo da bude nerazuman i da se samouništava. Zbog pohlepe koju u njemu uzgaja kapitalizam, razuman čovjek samo računa i zbog „računa“, uz pomoć korumpiranog društva, nemilosrdno gazi preko drugih ljudi ali i samog sebe, odnosno svojih iskonskih vrijednosti.

Empatija u porodici zbog „računa“ ne postoji, zato članovi porodice rade vježbe za ljubav i sanjaju o nekom drugom svijetu u svemiru gdje je više ljubavi od razuma. Ali, putujući nebeskim prostranstvima, oni uviđaju da je svemir „šupalj prostor“ i da je Zemlja džennet/raj koji su ljudi, zbog „računa“ ogadili sami sebi.“

Uloge u predstavi tumače Suad Velagić, Ermina Musić, Haris Bajraktarević, Ajla Kurtović, Jasmina Mlaćo Durek, Samir Nuhić iAlmir Mujagić.Za izbor muzike, video projekciju i ton bio je zadužen Edin Ćatić Bato dok je autor scenografije i plakata Antonio Džolan.

Nakon spuštanja zavjese publika je nagradila glumce dugotrajnim aplauzom.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/