Pravoslavni vjernici s radošću dočekuju Božić

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pravoslavni vjernici s područja Bugojna obavljaju posljednje pripreme kako bi spremno dočekali jedan od najvećih praznika u hriščanskoj tradiciji – Božić. Prigodnu poruku i čestitku uputio je protonamjesnik Slaviša Đurić, bugojanski paroh.

U hramu Rođenja presvete Bogorodice u Čipuljiću biti će upriličeno tradicionalno večernje bogosluženje, dok će na dan Božića, biti održana centralna sveta liturgija za područje Bugojna i Donjeg Vakufa.

– Božić je vrijeme da se okrenemo jedni drugima, to je vrijeme utjehe, radosti, vrijeme sabranja, vrijeme kada posebno želimo da u svijetu zavlada mir, da prestanu stradanja ljudi. Svjedoci smo stradanja ljudi na Bliskom istoku, Turskoj, u svim dijelovima svijeta, molimo da Gospod da mir zavlada, da božićna pjesma bude slava Bogu i miru medju ljudima. Neka ovo bude vrijeme ljubavi i dijeljenja milosti – poručio je paroh Djurić i uputio tradicionalnu čestitku vjernicima – Mir Božji, Hristos se rodi.

RTV Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o