Biser Rostovo napreduje odlično sa radovima

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas smo posjetili multimilionski projekat Biser na Rostovu kod Bugojna gdje smo prvi imali priliku pogledati kako izgledaju spavaće sobe te vam prenijeti kako će izgledati smještajni kapacitet. Ono što samo saznali u današnjoj posjeti jeste i datum otvorenja objekta koji nam je u izjavi otkrio koordinator projekta i glavni krivac što se Biser gradi, gospodin Asim Šahman kojeg bugojanska javnost poznaje samo po poštenom i kvalitenom radu kako u rukometu tako i na privatnom polju. Asim je nedavno izabran za predsjednika Rukometnog saveza Federacije BiH gdje dobija samo pohvale za svoj angažman. U izjavi nam je Šahman otkrio sve najsitnije detalje oko projekta Biser Rostovo.

Kada su u pitanju radovi na Biseru Rostovo, dokle se došlo?

“Trenutno se radi na unutrašnjem uređenju, hotelskom dijelu. Kako ste i sami vidjeli radimo na uređenju soba i hodnika i uskoro ćemo završiti 3. sprat, krenut ćemo na dole na 2. i 1. sprat onda ostaje da se riješi prizemlje. Već imamo usvojene projekte spa centra i lobija gdje će stvarno nešto biti novo na ovim prostorima spa centar koji je usvojen od strane investitora, bit će nešto najnovije što na ovim prostorima još niko nema. Lobi isto tako, recepcija će biti jako lijepo uređena i to smo dobili sve i ideje i rješenja od našeg arhitekte Rusmira Basare, tako da će se imati šta vidjeti. Ostat će poslije toga još uređenje restorana, kuhinje i objekat će biti spreman da primi prve goste. Nadam se da ćemo radove u bazenu i lobiju ubrzati tako da ćemo imati jednu bolju predstavu kako će to ustvari izgledati.”

Sportska dvorana je odlično uređena, šta nedostaje?

“U sportsku dvoranu trebaju uskoro da stignu stolice, trebaju da se postave, najvjerovatnije, baneri za reklame koji će ujedno služiti kao ograda igrališta. U svlačionicama treba da se kupatila završe jer ste mogli vidjeti da nema intimnih zidova postavljenih između tuševa i bit će svako kupatilo posebno odvojeno, tako da će nešto novo na ovim prostorima biti, svako će imati svoju intimu prilikom tuširanja.”

Koji je konačni smještajni kapacitet?

“Imamo smještajne kapacitete 62 ležaja od toga imamo 22 dvokrevetne sobe, imamo 2 trokrevetne sobe, jednu četverokrevetnu (familijarnu sobu), imamo 3 velika apartmana, svaki od tih apartmana iznosi 85 kvadrata, jedan manji apartman od 52 kvadrata.”

Što se tiče lifta, vidjeli smo da je postavljen i veoma kvalitetan

“Lift je 90% plaćenih sredstava, isporučeni su glavni dijelovi koji su na Rostovu, veće je montirano. Međutim zbog velike prašine i zbog toga što su duple stjenke stakla jer će cijeli lift biti u staklu, da ne bi došlo do unutrašnjih oštećenja, odnosno zadržavanja prašine između 2 zida staklena, preporuka od izvođača je da se to zadnje montira. Tako da će lift sa 10 osoba biti spreman na vrijeme.”

Mogli smo primijetiti slobodnog zemljišta oko samog objekta, da li će se tu nalaziti pomoćni objekti i slično?

“Značajan dio sredstava ide trenutno i na vanjsko uređenje i dijelove vanjskog uređenja. Mi smo kanalizaciju i otpadne vode već pokupili sa našeg objekta. Danas je bila isporuka pročistača vode tako da ćemo pristupiti montaži u narednim danima tih pročistača koji će poslije upotrebe vode u objektu, ispuštat će se u obični potok potpuno tehnološki čista voda. Isto tako radimo na spremnicima za vodu, zidamo jedan objekat u koji ćemo smjestiti spremnike za vodu. Paralelno se dosta toga radi. Imamo servisne prostorije koje radi domaća firma. Uglavnom ove sve poslove koje mogu da rade domaće bugojanske firme su dobile domaće naše firme da rade. Sada tu radi Ipsum, Kašmir, Coming inžinjering. Pripremamo teniske, rukometne, vanjske terene. Sav višak iskopina u jednu etažu slažemo i na kraju ćemo to sve poravnati i dovesti tu. Već je pripremljen sistem za odvođenje vode sa tih terena tako da ja računam da ćemo i te terene paralelno završiti sa objektom. Postavit ćemo vanjske terase i rasvjetu. Ići će to sve paralelno.”

Možemo li konačno otkriti datum otvorenja ovog mega projekta?

“Dosad smo nekako uvijek lutali sa tim otvorenjem. Sada se zna kada će to biti. Investitor želi da otvori objekat za vrijeme 7. Međunarodnog rukometnog turnira “Rukomet je moja budućnost”, a to je u periodu od 18.-21. aprila 2019. godine. Tada će biti pozvani mnogi gosti iz rukometnog svijeta. Bit će tu zvanica iz EHF-a, IHF-a, Hasan Mustafa predsjednik Svjetske rukometne Federacije obećao doći, predsjednik Rukometne Federacije Katara da će i on osobno doći na otvorenje ovoga objekta.”

Nije se štedilo na kvalitetu kako smo mogli vidjeti današnji enterijer soba

“Nije se štedilo na kvalitetu jer ovo je objekat namjenjen za pripreme vrhunskih sportista. Ako vrhunskom sportisti  za pripreme i za utakmice, za trenažni proces je najvažnija ishrana i odmor. Trening će svakako imati. Ovo će biti jedan projekat koji će ovome kraju puno značiti i zbog toga što će građanstvo ove regije imati sve na jednom mjestu, hoćete rekreaciju, imate sportsku dvoranu, hoćete u fitness, imate fitness, hoćete u spa centar, imate spa centar, hoćete poslije toga da se osvježite u lobiju ili hoćete da ručate u caffe baru, sve ćete imati na jednom mjestu.”

Razgovarao Admir Pilić/Bugojno Danas


https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o