Potvrđeno: Uzorci koji su poslani iz Bugojna i Donjeg Vakufa, negativni na koronavirus

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Koronavirusom zaražena je jedna osoba iz Novog Travnika koja je prije nekoliko dana sudjelovala na proslavi u kompaniji “Igman” u Konjicu, potvrdio je Feni ministar zdravstva i socijalne politike Srednjobosanske županije (SBŽ) Anto Matić.

Matić je istaknuo da se radi o osobi iz BNT – Tvornice mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik, čiji rad je obustavljen.

– To je osoba koja je bila na zabavi u firmi ‘Igman’. Ona je u samoizolaciji i nema nikakve simptome. Testirali smo je preventivno, jer je bila na zabavi u Konjicu i trenutno istražujemo njene kontakte. Poslan nam je spisak radnika i svima je naložena samoizolacija, a firmi naređena obustava rada. Zgrada je stavljena pod izolaciju i policija to prati – kazao je Matić.

Stožer civilne zaštite SBŽ-a naredio je MUP-u da odmah izvrši blokadu solitera u Novom Travniku, koji se nalazi na adresi Trg Zlatnih ljiljana bb.

“U cilju preventivnih mjera ne treba dozvoliti izlazak stanovništva iz zgrade, niti ulazak u nju. Svi stanari iz zgrade do daljnjeg se stavljaju u samoizolaciju” – navedeno je u prioćenju.

Ministar Matić istaknuo je da su ostali uzorci, koji su na testiranje poslani iz Bugojna i Donjeg Vakufa, negativni na koronavirus.

Fena

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o