Potpuni preokret u Skupštini SBK, Gornji Vakuf dobija 2 velike pozicije?!

http://shop.janj.ba/

Veliku buru u javnosti je izazvao izostanak zastupnika iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja sa posljednje redovne i vanredne sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona.

Naime, sjednici nisu prisustovala 2 zastupnika SDA u Skupštini SBK, Sedžad Milanović i Melisa Musa Šijak.

Kao razlog ne prisustva pretpostavlja se da je to što je izgubljeno ministarsko mjesto Gornjeg Vakufa-Uskoplja u Vladi SBK.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih portalu Bugojno Danas, jučer je održan sastanak između predstavnika Kantonalnog odbora SDA SBK i predstavnika SDA iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja gdje je dogovoreno da će Gornji Vakuf-Uskoplje dobiti dvije jako bitne pozicije i to: Federalnog ministra i ŠPD Srednjobosanske šume.

Da li će nauštrb politike, ŠPD Srednjobosanske šume ostati bez uspješnog direktora koji je preporodio Srednjobosanske šume, vratio nagomilane dugove i zanovio mehanizaciju 99%.

Šta će se desiti na narednoj sjednici Skupštine SBK, da li će SDA i HDZ uspjeti izglasati novu Vladu SBK te da li će 2 pomenuta zastupnika opet izostati sa sjednice, ostaje da se vidi.

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://bit.ly/2kdxTl4'