Potpuna blokada saobraćaja u blizini Sarajeva

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Više saobraćajnica u FBiH je blokirano, među kojima i svi putni pravci koji idu ka Vogošćanskoj petlji, obustavljena je putna komunikacija Sarajevo – Zenica, te Tuzla – Sarajevo.

Kako sa mjesta događaja izvještava reporterka N1 Aleksandra Tolj, prema informacijama koje je dobila od organizatora protesta trenutno se na Vogošćanskoj petlji nalazi blizu 3.000 bivših boraca.

Promrzli borci okupili su se oko naložene vatre kako bi se ugrijali, ali poručuju da neće odustati dok se ne ispune tri osnovna zahtjeva koja traže: borački registar, ukidanje finansiranja svih boračkih organizacija i borački dodatak.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS nalaze se na mjestu događaja. Blokada prometne petlje izazvala je saobraćajni kolaps.

Bivši borci iz svih dijelova FBiH blokirali su danas nekoliko magistralnih puteva u ovom bh. entitetu.

U prekidu je odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), planinski prevoj Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic), petlja Šićki Brod (Tuzla), petlja Blatuša (Zenica) i Kobilja glava (M-18 Sarajevo-Vogošća).

Blokadom petlje do daljnjeg je blokiran zapadni ulaz u Tuzlu te pravci prema Lukavcu, Sarajevu i Orašju na tom dijelu magistrale.

Izvor: N1

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o