Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović donirala novčana sredstva porodici Muratspahić

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas porodicu Muratspahić iz Glavica kod Bugojna, čija je kuća u potpunosti izgorjela u požaru 14. aprila ove godine.

Kratko se zadržala u razgovoru s vlasnikom kuće kojem je, tom prilikom, uručila rješenje o dodjeli pomoći za saniranje nastale štete.

-Onog momenta, kada se desio požar, mi smo u Kabinetu donijeli odluku da ovoj porodici odobrimo sredstva, koja će namjenski biti utrošena za izgradnju kuće, i sve što je potrebno da im se ponovo osigura smještaj. Iznos od 5.000 KM bit će operativan za mjesec dana – kazala je Mahmutbegović.

Dodala je kako se radi o značajnim sredstvima, s obzirom da njen kabinet ne raspolaže budžetom, koji bi omogućio da ovakve i slične pomoći i podrške budu još veće.

-Napravila sam procjenu, sagledala sve okolnosti kojima je izložena porodica Muratspahić, i odlučila da participiram u dijelu obezbjeđenja njihovog smještaja – naglasila je.

Uime svih jedanaest članova porodice, koja je u nedavnom požaru izgubila sve što je imala, na vrijednoj donaciji zahvalio je Mahmut Muratspahić.

-Hvala potpredsjednici Federacije BiH na iskazanom razumijevanju za našu nevolju, te svima onima koji su nam dosad pomogli na različite načine -kazao je.

Sa svojom suprugom, sinovima Mirsadom i Nisadom, snahama i petero unučadi, privremeni smještaj pronašao je kod komšija Jasmina Kere i Nusreta Bajrića.

-Našu kuću smo pokrili, ali je ostalo još puno toga da se uradi, počev od stolarije, instalacija… Nadamo se da ćemo cijeli posao završiti do jeseni i hladnijih dana – naglasio je Muratspahić.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/