Potpredsjednica FBiH danas u Jajcu: Bosna i Hercegovina će nadživjeti sve one koji misli drugačije!

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim građanima općine Jajce Dan oslobođenja.Obraćajući se na Svečanoj akademiji, posebno je istakla da je izuzetno  značajno obilježavanje važnih datuma i događaja iz naše historije a posebno ovakvog događaja kao što je oslobađanje Jajca, kraljevskog grada koji svjedoči hiljadugodišnju opstojnost bosanske države.

„Svjedoci smo, u posljednje vrijeme sve otvorenijih napada na integritet i cjelovitost Bosne i Hercegovine. Svjedoci smo pokušaja prekrajanja historije i istine o agresiji na BiH, negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca, vrijeđanja naših žrtava, pa čak i vrijeđanje našeg vjerskog identiteta.

Bosna i Hercegovina ima hiljadugodišnju historiju, mi smo se borili za nju, naši šehidi su dali živote  braneći svoje porodice, svoje komšije, svoja ognjišta i zato im možemo reći– Bosna i Hercegovina će nadživjeti sve one koji misle drugačije.

Mi imamo obavezu čuvati istinu o našoj prošlosti, ne smijemo zaboravljati, ali isto tako mi imamo obavezu da gradimo svjetliju budućnost u interesu generacija koje dolaze. Samo uz puno uvažavanje i međusobno poštovanje, možemo graditi državu koja će biti poželjna za  sve nas“, istakla je Mahmutbegović.

http://bit.ly/BingoApril-II https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/