Potpredsjednica FBiH danas u Jajcu: Bosna i Hercegovina će nadživjeti sve one koji misli drugačije!

https://www.bugojno-danas.info/

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala je danas svim građanima općine Jajce Dan oslobođenja.Obraćajući se na Svečanoj akademiji, posebno je istakla da je izuzetno  značajno obilježavanje važnih datuma i događaja iz naše historije a posebno ovakvog događaja kao što je oslobađanje Jajca, kraljevskog grada koji svjedoči hiljadugodišnju opstojnost bosanske države.

„Svjedoci smo, u posljednje vrijeme sve otvorenijih napada na integritet i cjelovitost Bosne i Hercegovine. Svjedoci smo pokušaja prekrajanja historije i istine o agresiji na BiH, negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca, vrijeđanja naših žrtava, pa čak i vrijeđanje našeg vjerskog identiteta.

Bosna i Hercegovina ima hiljadugodišnju historiju, mi smo se borili za nju, naši šehidi su dali živote  braneći svoje porodice, svoje komšije, svoja ognjišta i zato im možemo reći– Bosna i Hercegovina će nadživjeti sve one koji misle drugačije.

Mi imamo obavezu čuvati istinu o našoj prošlosti, ne smijemo zaboravljati, ali isto tako mi imamo obavezu da gradimo svjetliju budućnost u interesu generacija koje dolaze. Samo uz puno uvažavanje i međusobno poštovanje, možemo graditi državu koja će biti poželjna za  sve nas“, istakla je Mahmutbegović.

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/