Potpredsjednica F BIH i ministar za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi F BIH posjetili Bugojno

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Potpredsjednica F BIH, dr.Melika Mahmutbegović i ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi F BIH, Edin Ramić sa saradnicima jučer su posjetili općinu Bugojno.Tokom sastanka sa načelnikom Hasanom Ajkunićem razgovaralo se o započetim, ali i infrastrukturnim projektima koji će biti realizirani u narednom periodu na području bugojanske općine.

-Danas smo dogovorili da se nastavi realizacija započetih projekta na području bugojanskih mjesnih zajednica Kula, Drvetine i Vrbanja, rekla je potpredsjednica F BIH , dr.Melika Mahmutbegović.

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja ovog ministarstva i općine Bugojno te dogovoren nastavak saradnje.

-U narednom periodu nastavit ćemo realizaciju infrastrukturnih projekata u lokalnim sredinama na području općine Bugojno. Osim sanacije lokane infrastrukture, namjera je da se uradi nekoliko kuća za socijalno ugrožene ili one koje su stradale u prošlogodišnjim elementarnim nepogodama, rekao je ministar Edin Ramić.

Načelnik Hasan Ajkunić sastanak je ocijenio izuzetno uspješnim i zahvalio ministru Ramiću na posjeti, a posebno potpredsjednici F BIH, dr.Meliki Mahmutbegović koja je inicirala sastanak.

-Dogovoreno je da završimo putne komunikacije u ovim mjesnim zajednicama, a u Vrbanji započeti projekat postavljanja javne rasvjete i uredjenje trotoara, istakao je načelnik Ajkunić.

Za ove infrastruturne projekte Fedralno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice će obezbijediti 100.000 KM, a drugi dio sredstava uložiti će Općina Bugojno .

Aida Seferović/rtv.bugojno.org

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/