Potpisan ugovor za poboljšanje energetske efikasnosti KSC-a Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Danas je u zgradi općine Bugojno potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu poboljšanja energetske efikasnosti objekta B Javne ustanove Kulturno-sportski centar Bugojno.

Potpise na ugovor vrijedan 208 441,35 KM stavili su načelnik Općine Hasan Ajkunić, direktor KSC-a Bugojno Mirza Idrizović i ispred izvođača radova firme“ Niwex“ d.o.o. Derventa direktor Andrej Nagradić.

Kako je istaknuto prije potpisivanja ugovora sredstava od 150 000 KM obezbijeđena su sa viših nivoa vlasti uz svesrdnu podršku potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, dok će razliku od 58 411,35 KM finansirati općina Bugojno.

Po riječima direktora Mirze Idrizovića i predsjednika Upravnog odbora Nedžada Milanovića za KSC-a ovo je danas bio historijski dan, a nakon ovog projekta biće stvoreni uslovi za toplifikaciju objekta.

Firma Niwex iz Dervente pored proizvodnje ALU i PVC stolarije u sklopu svojih djelatnosti ima i prodaju koja obuhvata veliki broj proizvoda od građevinskog materijala. Za projekat na objektu KSC-a direktor Andrej Nagradić je rekao kako će u posao biti uvedeni u narednih 15-20 dana, sa radovima će početi za mjesec dana, a rok za okončanje radova nakon toga su naredna dva mjeseca.

Načelnik Općine Ajkunić ovom prilikom se zahvalio potpredsjednici Federacije Meliki Mahmutbegović, te ranijem i sadašnjem rukovodstvu KSC-a i radnicima i naglasio da će se uz projekat poboljšanja energetske efikasnosti objekta B raditi i na vanjskom uređenju okoliša, kao i pripremama za sanaciju sportske dvorane.

Dakle, u narednih tri-četiri mjeseca KSC Bugojno trebao bi dobiti novi ljepši izgled, a što je veoma važno toplije i ugodnije radne i prostore pozorišne i male sale.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/