Posljednji pozdrav našem dragom prijatelju – Ademu Krivdiću

https://www.bugojno-danas.info/

Dragi prijatelji,

obavještavamo vas da je u subotu, 23.06.2018. godine preminuo dugogodišnji uposlenik JU Kulturno sportski centar Bugojno (Doma kulture Bugojno) Adem Krividić.

Kao direktor Doma kulture krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, Adem Krividić je jedna od najzaslužnijih osoba što Bugojno u to vrijeme postaje značajan kulturni centar u SFR Jugoslaviji.

Bugojno postaje domaćin i nosilac organizacije Susreta pozorišta lutaka Bosne i Hercegovine 1977. godine, Bijenala jugoslovenskog lutkarstva 1979. godine i Festivala amaterskih pozorišta BiH 1980. godine. Zahvaljući činjenici da se u Bugojnu održavaju dva najznačajnija lutkarska festivala u to vrijeme u Bosni i Hercegovini i SFR Jugoslaviji, Bugojno dobiva epitet Lutkarska republika.

Naravno, pored navedenih činjenica, u to vrijeme Bugojno i u svim ostalim segmentima kulture doživljava preporod.

JU Kultorno sportski centar Bugojno je na 37. Teatarskom festivalu Bosne i Hercegovine Ademu Krivdiću uručio priznanje Nagrada za životno djelo.

Posljednjih godina Adem je živio u Holandiji gdje će narednih dana biti i sahranjen.

U ime uposlenika JU Kulturno sportski centar Bugojno i u svoje lično ime se zahvaljujem Ademu Krivdiću na svemu onome čime nas je zadužio i čiji plodovi tradicije su i nama bili od velike koristi da se i u današnje vrijeme borimo da Bugojno bude značajn kulturni centar.

S poštovanjem,

Vahid Duraković – organizator kulturnih aktivnosti JU KSC Bugojno

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/