Posjeta bugojanskih poljoprivrednika 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

U Subotu 13.05.2017 godine u organizaciji općine Bugojno i pod pokroviteljstvom načelnika općine g. Hasana Ajkunića upriličena je posjeta 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Sajmu je nazočilo 50 poljoprivrednih proizvođača iz Bugojna koji su imali priliku upoznati se sa najnovijim trendovima u poljoprivredi.

Pored velikog broja poljoprivrednih strojeva i mehanizacije najveći dojam na posjetitelje svakako je ostavio i veliki izbor krupne i sitne stoke koja je bila izložena na sajmištu.

Ovakvi susretu su idealna prilika da se razmijena iskustva između poljoprivrednih proizvođača kao i da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnikama rada u poljoprivredi.

Susretu su nazočili i djelatnici veterinarske stanice Bugojno na čelu sa dr.vet.Sanelom Alagićem koji je ujedno bio i donator za kupovinu ulaznica svim posjetiteljima sajma iz Bugojna.

Poljoprivrednici su istakli veliko zadovoljstvo što su imali priliku otputovati na najznačajniju poljoprivrednu manifestaciju u ovom dijelu Europe i iskreno se nadaju da će ovo bit jedna tradicija i da će i narednih godina biti sudionici iste.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o