Poplava alkohola: Na svadbi kćerke Bakira Izetbegovića zalomilo se uz pjesmu ‘O Bella Ciao’

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

‘Svadba godine’ održala se u petak u Sarajevu. U bračnu luku uplovila je kći Bakira i Sebije Izetbegović, Jasmina Izetbegović i njezin odabranik Ćamil Humačkić. Među brojnim gostima su bili turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan, koji je bio kum na vjerskom vjenčanju. On je u Sarajevo došao sa suprugom Emine.

U poslijepodevnim satima subote mladenci su uplovili u bračnu luku na šerijatskom vjenčanju u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Vjenčanje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, a nakon njega obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Na svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića koja je održana u sarajevskom hotelu Europa pjevali su, možda manje poznati umjetnici hrvatskoj publici, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Isak Šabanović i Lana Hamza.

Zanimljivo, jedan od hitova bio je i ‘Bella Ciao’, koja inače nosi konotaciju lijeve pjesme, koju se primarno pjeva u krugovima komunista i anarhista, no zbog teksta koji nigdje eksplicitno ne spominje političke programe i stavove, postala je popularna u mnogim dijelovima svijeta kao pjesma ljudi koji ne odustaju u borbi protiv osvajača i autoritarnih postupanja.

Među gostima bili su i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni sekretar SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak – Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi.

Jasmina Izetbegović jedino je dijete Izetbegovića i njegove supruge Sebije. Rođena je u Nizozemskoj, ali je u Sarajevu završila studij grafičkog dizajna. Nedugo nakon toga vratila se u Amsterdam gdje je završila poslijediplomski studij, a danas je vlasnica i direktorica jedne marketinške agencije, koja ostvaruje milijunski promet zahvaljujući poslovima s državnim tvrtkama, piše Avaz.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o