Pokloni za članice ŽNK Iskra Bugojno, upriličena i promocija nove himne

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Članice ŽNK Iskra Bugojno iza sebe imaju godinu iz snova. Naime, Plave dame prvo su izborile plasman u Prvu ligu Federacije, a zatim se nakon polusezone u ovom rangu takmičenja nalaze na diobi prvog mjesta sa ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Otoke.

U debitantskom nastupu članice ŽNK Iskra pokazale su veliki kvalitet, osvojile srce navijača, a u drugom dijelu sezone imaju samo jedan cilj, a to je osvajanje prvog mjesta.

Ambiciozno rukovodstvo ovog kluba proteklog vikenda organizovalo je druženje sa igračicama kojima su uručeni pokloni, a promovisana je i himna kluba.

– Što se tiče sezone 2015/16. mi dijelimo prvo mjesto sa ŽNK Željezničar, a tu su još i Čapljina, Široki Brijeg  koji su u samom vrhu. Drago mi je što je grad Bugojno prihvatio ŽNK Iskra kao svoj klub i što su roditelji stali uz klub kao i sva javnost grada. Ne mogu da ne spomenem i vjerne navijače Vandale koji su podrška ŽNK Iskra Bugojno. Jedini nam je cilj u drugom dijelu sezone ulazak u Premijer ligu i mislim da će grad Bugojno u novoj takmičarskoj sezono imati premijerligaša i a on to i zaslužuje. Hvala našim sponzorima, Općini Bugojno, Hifa Petrolu, Polycommercu, Fortuni, AD Špediciji, Raiffeisen banki, JP Pošta BiH, te drugim sponzorima, kazao je alfa i omega kluba Naim Basara.

– Čeka nas turbulentna i neizvjesna sezona. Znamo da će računajući baraž  sve biti do kraja neizvjesno, ali ova uprava je skupa već deset godina i znamo šta radimo i šta nam je činiti. Logistički smo zaista veoma jaki, gospodin Basara nas podržava, sve je par ekselans,  imali smo i dva noćenja i nemamo se ni za šta požaliti. Imamo jednog mladog tenera koji je već dokazan i on zna šta radi, a naš cilj je baraž i Premijer liga, istakao je Kemal Lipovac, službeni predstavnik ŽNK Iskra Bugojno.

– Kolektivnom igrom i timskim radom uspjeli smo završiti tu polusezonu dobro i sada se pripremamo ovdje u sali za drugi dio. Nadam se da ćemo i to uspješno završiti, dodala  je kapiten ekipe Mersima Mešić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/