Počinje Prva futsal liga FBiH, MNK Iskra Vrbas se pita gdje će igrati domaće utakmice s obzirom da je u KSC-u Bugojno -20 stepeni tokom zimskih dana

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

MNK Iskra Vrbas koji je od osnivanja postao veliko osvježenje u sportu na području Gornjevrbaske regije uskoro počinje igrati svoje prve takmičarske utakmice.

Klub okuplja zaljubljenike futsala sa pomenute regije te u narednom periodu tačnije 27/28.10 počinju svoju premijernu sezonu u Prvoj futsal ligi FBiH.

Ove godine izvšena je reorganizacija Prve futsal lige FBiH, pa umjesto ranije dvije grupe, donesena je odluka da se igra u tri skupine zbog velikog broja novoprijavljenih ekipa, pa će tako MNK Iskra Vrbas igrati u grupi sa MNK Mostarske Kiše, FC Velež, MNKF Neretva Jablanica, HMNK Rudnik Mostar, MNK Sloga Gornji Vakuf te MNK Čulin Mlin iz Livna.

Pored navedene grupe ligu čine i grupa 2 u kojoj igraju MNK Željezničar, MNK DiaBiH, MNK Calp, MNK Vogošća, MNK Žepče, MNK Konjodor Bužim, MNK Bubamara Cazin, te grupa 3 u kojoj se takmiče MNK Banovići, MNK Bosna Kompred, FC Bašigovci, GFC Brčko, MNK Klanac, FC Lilium, MNK Lukavac.

“Ovom prilikom bih pohvalio Nogometni savez koji je omogućio da igrači koji igraju nogomet mogu biti registrovani u futsal klubovima što svima nama ide u prilog. Činjenica je da sve veći broj igrača nogometa koristi igranje futsal lige kako bi održavali fizičku spremu u toku zimske pauze sezone nogometa. MNK Iskra Vrbas okuplja najbolje igrače futsala na Gornjevrbaskoj regiji. Naš klub radi maksimalno ozbiljno i profesionalno što pokazuje i činjenica da smo u klubu angažovali nekoliko igrača sa iskustvom igranja Premijer lige BiH i Prve lige FBiH a to su na naše zadovoljstvo prihvatili Irhan Smajić, Sanel Kovač, Sabahudin Jusufbašić, Nermin Bečirović, Alen Jusufbašić, Ahmet Fuka. Pored toga svi naši igrači su nekadašnji članovi selekcija NK Iskra Bugojno, a koji su nažalost ranije prestali sa aktivnim igranjem zbog odluka nekih drugih ljudi koji nisu znali prepoznati njihov kvalitet ali su postali “majstori” futsala u ovoj regiji te su se na poziv MNK Iskra Vrbas vrlo rado odazvali.”

“MNK Iskra Vrbas je najmlađi sportski kolektiv u Bugojnu, osnovan od strane grupe sportskih radnika, zaljubljenika u futsal, nogomet i sport uopšte, koji nastoje da svojim radom omoguće igračima kluba što bolje uslove za rad. Naša želja je da to bude “Klub koji pripada navijačima”, te da kao takav bude svijetla tačka sporta u Bugojnu”, kazao je za SportSport.ba predsjednik kluba Dino Basara.

Klub trenutno obavlja pripreme za sezonu koja počinje 27.10., kada će MNK Iskra Vrbas gostovati ekipi Mostarske kiše. U klubu se nadaju da će u svojoj premijernoj sezoni napraviti što bolji uspjeh, a cilj je kako kažu plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Izvršeno je žrijebanje Futsal 1. lige FBiH u hotelu Sunce Vogošća. Prvu utakmicu MNK Iskra Vrbas gostuje u Mostaru protiv Mostarskih kiša a u 2. kolu derbi između MNK Iskra Vrbas i MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje. 1 futsal liga broji 21 klub raspoređeni u 3 grupe po 7 klubova. Da li KSC Bugojno zadovoljava kriterije igranja u 1. Futsal ligi FBiH i gdje će igrati MNK Iskra Vrbas s obzirom da za odigravanje utakmica u sali mora biti 20 stepeni, dok u zimskim danima u Sportskoj dvorani KSC-a Bugojno tremperatura bude -20 stepeni. Dvorane u Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu-Uskoplju zadovoljavaju uslove za odigravanje utakmica iako su puno manje sredine od Bugojna.

Sportsport.ba/Bugojno-danas.info

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o