Počinje borba za Scudetto: Džeko i Pjanić sa trona žele skinuti Staru damu

https://www.bugojno-danas.info/

Nova sezona italijanske Serije A zvanično započinje danas. Ovogodišnja borba za Scudetto za poklonike fudbala u Bosni i Hercegovini bit će posebno zanimljiva s obzirom na sve veći broj bh. internacionalaca u Seriji A.

Posebno će bh. publici biti zanimljivi mečevi Rome u čijem timu će osim starosjedioca Miralema Pjanića od ove sezone igrati i Edin Džeko. U redovima najvećeg Rominog rivala Lazija i dalje je pokretačka snaga i jedan od kapitena Senad Lulić, dok je novo lice u Seriji A Danijel Pavlović koji će u budućnosti nositi dres Frosinonea.

Potencijalni reprezentativac BiH u Frosinone je dospio iz švicarskog Grasshoppersa. Visoke ambicije u novoj sezoni ima i Sampdorija koju je tokom ljeta pojačao Ervin Zukanović. Do kraja prelaznog roka očekuje se i dolazak Sanjina Prcića u Torino, a nije isključen ni prelazak Milana Đurića iz Cesene u neki od klubova iz elitnog ranga.

Nova sezona zvanično će započeti današnjim mečevima između Verone i Rome, odnosno Lazija i Bologne.

 

klix.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/