Počela sanacija udarnih rupa na bugojanskim saobraćajnicama

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Lijepo vrijeme omogućilo je realizaciju infrastrukturnih projekata za koje je nadležno JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve na području općine Bugojno.

U ponedjeljak su startali sa radovima na sanaciji udarnih rupa na saobraćajnicama. Većinu posla jučer su obavili u bugojanskom naselju Malo Selo, a danas su ekipe radile na lokalitetu Poljica. U narednom periodu uslijedit će sanacija udarnih rupa i na ostalim saobraćajnicama u gradu, ali i po mjesnim zajednicama na području općine Bugojno. Kako ističe v.d.dirktora JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve Adis Mašić, riječ je o nedovršenim radovima u sklopu općinskog projekta koji je počeo u sepetembru prošle godine. Izvodjač radova je preduzeće Eurogradnja.

Uz sanaciju udarnih rupa, JP za stambeno komunalne djelatnosti i lokalne puteve provodi aktivnosti i na potkresavanju stabala uz trotoare i saobraćajnice na području naše općine.

Nastojimo iskoristiti lijepo vrijeme i obaviti što više posla. S obzirom da na raspolaganju imamo samo jednu dizalicu ekipe rade i nakon isteka radnog vremena.Tada je i saobraćaj manjeg intenziteta, pa je i to jedan od razloga što radimo poslijepodne – kaže Mašić.

Uz aktuelne poslove nastojat će realizirati i druge planirane infrastrukturne projekte na području naše općine.

rtvbugojno.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/