Počela prodaja zdravstvenih markica u SBK-u

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Građani SBK-a će po svemu sudeći i narednu godinu morati plaćati premije kao oblik učešća osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite.Kantonalni zavod za zdravstveno osiguranje uputio je obavijest građanima da je u svim Poslovnicama Zavoda, od 19.decembra počela prodaja zdravstvenih markica .

Uplata za premije zdravstvenog osiguranja za 2017.godinu vršit će se jednokratno, do 31. marta. Uplata će se vršiti u ovlaštenim organizacijama za obavljanje poslova unutrašnjeg platnog prometa, tj. bankama i pošti. Nalozi za plaćanje – virmani koji su dijelom popunjeni, osigurane osobe će dobiti na uplatnom mjestu ili nadležnim poslovnicama Zavoda. Uplaćena premija se može preuzeti u nadležnoj poslovnici Zavoda uz predočen dokaz o izvršenoj uplati i to u razdoblju od 8 do 14 sati.

Kada su u pitanju kategorije koje su oslobođene učešća u troškovima zdravstvene zaštite , kako se navodi u saopštenju Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK-a, djeci do navršenih 15 godina života, odnosno starijim maloljetnicima do navršenih 18 godina života, neće se lijepiti markica. Osigurana osoba koja u tekućoj godini navrši 18 godina, uplatu premije može izvršiti u roku od 30 dana od navršenih 18 godina.

RTV Bugono/Mersima Muminović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/