Pobjednici 1. regionalnog festivala monodrame ‘inBox’ Vahid Duraković i Tarik Filipović

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nakon izuzetna četiri dana u kojima je publika disala teatar u Novoj Biloj, došlo je do spuštanja zavjese i zatvoren je 1. regionalni festival monodrame inBox, a za pobjednike festivala proglašeni su Vahid Duraković i Tarik Filipović.

Četvrta noć je prošla u znaku proglašenja pobjednika festivala i dodjeli nagrada uz izvedbu predstave “Prekvalifikovana” Sanele Krsmanović u revijalnom dijelu programa.

Ovogodišnji pobjednici festivala su Vahid Duraković za najbolji tekst, dok je nagradu festivala za najbolju predstavu u cjelini stručni žiri, u sastavu prof. Dr. Sanja Nikčević, novinar i kulturni radnik Dževdet Tuzlić te glumica Tina Laco, dodijelio Tariku Filipoviću za predstavu “Ćiro”.

“Ovaj festival je povratak istinskim vrijednostima kazališta i to me izuzetno veseli“, istakla je predsjednica žirija Sanja Nikčević, te dodala da je bez obzira na to što je Tarik Filipović zvijezda, njegova predstava cjelokupna i potpuna priča, drama o životu i borbama jednog čovjeka i da je to ono što je čini pobjedničkom.

Uz riječi zahvale, Tarik Filipović čestitao je na sjajnoj organizaciji te obećao svoju podršku festivalu i u godinama koje dolaze.

Nagradu za najbolji originalni tekst monodrame dobio je Vahid Duraković, a predsjednik stručnog žirija Josip Mlakić je naglasio važnost natječaja koji podržavaju pisce u BiH i regiji, te je izrazio svoju podršku s nadom da će ovaj natječaj prerasti u tradicionalan i da će iznjedriti nova imena regionalne dramaturgije.

Vahid Duraković je čestitao na organizaciji festivala te rekao da je festival u startu postavljen na dobrim temeljima i mudro profiliran u postojeću strukturu teatarskih festivala u BiH i regiji.

Ova odlična četiri dana završila su uz smijeh sa Sanelom Krsmanović i inBox after partyjem, saopćili su organizatori.

Fena

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/