Pobjeda Iskre nad Vitezom i odlična posjeta na Jakliću

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

Danas je sa početkom u 16:30 na Jakliću odigran susret između NK Iskra i FK Vitez.

Odlična igra plavih sa Jaklića urodila je plodom odmah u 18. minuti kada je za 1:0 pogodio Aid Zukanović, u nastavku igre puno prilika za Bugojance da bi u 34. minuti za 2:0 pogodio Dževad Alibegović. Do kraja poluvremena se nije mijenjao rezultat. U drugom poluvremenu pad koncentracije u obje ekipe, nakon sjajne šanse da Iskra poveća na 3:0, gosti koriste prostor i smanjuju rezultat na 2:1. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao.

Treba napomenuti da su momci imali samo 4 treninga do današnje utakmice te je ova pobjeda šlag na tortu s obzirom da je nova uprava preuzela rukovođenje NK Iskra.

Iz uprave se zahvaljuju svim gledateljima kojih je bilo na stadionu Jaklić oko 500, što nije bio slučaj u zadnjih par godina.

Sljedeće kolo Iskra putuje u Vitez gdje će igrati protiv ekipe NK Vitez.

Član uprave Davor Ivoš nije krio zadovoljstvo: “Drago mi je da smo uspjeli da napunimo stadion i da vratimo ljude koji vole Iskru. Ja ću dati sve od sebe dok ne vratimo NK Iskru gdje joj je mjesto a to je Premijer liga, mimo toga ništa ne priznajemo. Saznao sam da su se jedna velika ekipa žena formirala koja hoće da organizuje ženske Vandale, uključuju se i one malo više u nogomet što znači da je ispravna odluka bila postaviti na neku funkciju ženu.

Kapiten Haris Seferović je izjavio: “Prije sve da se zahvalim današnjoj publici koja je došla u velikom broju. Prepoznala je projekat Davora Ivoša. Dali smo sve od sebe, znali smo da će biti teška utakmica. Zasluženo smo osvojili 3 boda“.

Šef stručnog štaba Safet Kmetaš je optimističan pred naredni meč: “Najbitnija su 3 boda. Danas smo pokazali pred velikim brojem gledalaca što mi je izuzetno drago, nije bilo 5,6 godina ovoliko publike na stadionu. Okrećemo se sljedećem protivniku a to je NK Vitez u subotu.”

Bugojno-danas.info

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/