Pljačka poslovnice brze pošte firme X-Express u Bugojnu

Foto: Edin Kmetaš / Bugojno
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Dana 01.12.2020.godine oko 18,05 sati u PS Bugojno je prijavljeno razbojništvo u poslovnici brze pošte, koja se nalazi u ulici Gromile, općina Bugojno. Prema prijavi, razbojništvo je izvršeno od strane 3 maskirane osobe, koje su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, iz sefa otuđili veću količinu novca.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU i PS Bugojno, koji su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupili vršenju uviđajnih radnji.

Također, o navedenoj prijavi obaviještene su sve policijske patrole i susjedne policijske stanice, te je izvršena blokada užeg područja oko mjesta događaja, kao i pretraga terena u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela.

Prilikom pretrage terena, u mjestu Crniće, općina Bugojno pronađeno je zapaljeno putničko motorno vozilo marke VW Golf III, koje se može dovesti u vezu sa prijavljenim razbojništvom.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o