Pismo i apel doktora povodom nesreće koja se sinoć desila

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

U redakciju portala Bugojno Danas stigao je dopis doktora, ime poznato redakciji, sa molbom da objavimo tekst koji je ovim povodom napisao. Pročitajte u nastavku

IŠARET

Jutros, pri dolasku na posao stvarno je padalo, nas gradić je poklopila nekakva tama, javna rasvjeta je još uvijek bila uključena, nisam ni slutio da će ovaj dan u našim srcima, našim mislima ostati još dugo, dugo takav. Kako nisam pristalica društvenih mreža, nisam ni znao da se sinoć desila teška nesreća u kojoj su život izgubila trojica nasih sugrađana, učenika, mladića, trojica sinova čije su majke preživjele porođajne muke, da ih donesu na ovaj svijet, koji praktično nisu ni okusili.

Izgleda da nam je nešto “zapisano”, pa da svakih nekoliko godina na gotovo identičan način izgubimo našu mladost. Trojica, cetvorica, dvojica itd.

Dokle, pitam se! Hoce li iko išta smisleno poduzeti da se ovo ne dešava ili što manje dešava?

Ostala mi je u sjećanju jedna posjeta jednoj skandinavskoj zemlji, prilikom koje smo posjetili i njihov centar za obuku kandidata za vozače. Ono što mi je odmah zapelo za oko bile su poredane patike, cipele, cipelice, patike, i druga obuća. Na pitanje cemu to, rekoše da kandidatima slikvito predoče koliko je u protekloj godini ljudi svih uzrasta izgubilo zivot u saobraćajnim nesrećama.

Možda smo zbog ovog COVID-a “oguglali” na umiranja.

Nisam ni “došao sebi” javim se na poziv mog dragog prijatelja, i saznah jos jednu “crnu”, javlja mi da nas je napustio, i preslio na bolji svijet naš kolega, dugogodišnji saradnik, o kome imamo samo riječi hvale i zahvale, od strane sardnika, kolega pacijenta, ratnih drugova i svih koji su imali dodira sa ovom ljudinom.

I da ovaj dan ostane do kraja onakvim kako je i počeo, u sami smiraj dana saznam vijest da je danas preslila na ahiret jos jedna plemenita duša, majka šestero djece, odgajajući ih bez muža, koji ih je vrlo rano i mlad napustio zbog zatajenja bubrega. Pionirski koraci dijalize u našim krajevima nisu ni izbliza bili uspješni kao sada.

Svim porodicama, prijateljima, poznanicima, učiteljima, nastavnicima, profesorima i svima koji ovo doživljavaju velikim gubitkom, molim da dragi Allah da sabura u ovim teskim trenucima, a nama ostalima pameti, jer pametnom je i išaret dosta.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/