Piše Senad Jusić Čupo: Pitam Vas: Jesam li ja možda pohlepan?

https://www.bugojno-danas.info/

PISMA ČITALACA

Dragi Zabavniče,

Tvoj sam vjerni čitalac te se nadam da ovo moje pismo neće završiti u košu. Imam jedan veliki problem. Prošlo ljeto sam sa drugaricama bila na moru, bilo je divno, super smo se provele. Odmah prvi dan upoznala sam jednog divnog dečka, družili smo se cijelo vrijeme i ja sam se zaljubila. Zadnju noć smo proveli na plaži, ljubili se i… da dalje ne objašnjavam.

Evo sad će i kraj prvog polugodišta, svi u školi su veseli i bezbrižni, samo sam ja tužna i zamišljena. U zadnje vrijeme imam mučnine i glavobolju, pojačan apetit, razdražljiva sam i što me najviše zabrinjava, nemam mjesečnice već tri mjeseca. Zato te molim da mi odgovoriš: Jesam li ja možda trudna?

Ovako su se nekada omladinci i omladinke, nemajući kome drugom, obraćali Zabavnicima, Modrim lastama, ITD-ovima… tražeći odgovore na pitanja i probleme koji ih muče. Kako bi to danas izgledalo?

Drago Bugojno-danas,

Vaš sam veliki fan i redovno pratim sve što radite vezano za aktuelna društveno-politička dešavanja na ovim prostorima. Svaka čast za napore koje ulažete na uočavanju i kritici negativnih pojava pogubnih po naše društvo, zajednicu, državu u cjelini i sam njen opstanak. Duboko cijeneći Vaše profesionalne standarde i etičke norme odlučio sam da Vam se obratim jer imam jednu moralnu dilemu.

Naime, u proteklom periodu obavljao sam funkciju vijećnika u jednom zakonodavnom tijelu gdje mi nažalost uskoro ističe četverogodišnji mandat, bliže se izbori. Ne mogu se požaliti na svoj angažman, bio sam član u sedam komisija te u tri Upravna odbora pa kad se tome pridodaju paušali, redovna primanja, pokloni (neki to nazivaju mito ali nisu u pravu, to je samo skraćivanje procedure na tenderima), te ostale nagrade i privilegije, osjećam se ispunjenim. Suprugu sam zaposlio u uspješno javno preduzeće a sina, iako još nema VSS, na izvanredno plaćeno mjesto u Ministarstvu za poljoprivredu i šumarstvo, naglasak na šumarstvo, nema ovdje hljeba od poljoprivrede. Uspjelo se kupiti i nešto stana u Sarajevu uz ovaj ovdje i vikendicu na Vlašiću. Obnovio sam vozni park, novi džip, sin novi golf. Pa gdje je problem, reći ćete.

Potreban mi je bar još jedan mandat. Žena sada hoće da bude direktor u svome preduzeću. Imam i kćerku koju također moram zaposliti. I svastiku, vratila se izvana. Bratić pretenduje na mjesto direktora srednje škole. Stan od 80 kvadrata je postao pretijesan, moramo uzeti još jedan. I još jednog džipa (niski smo rastom). Kolega iz stranke predlaže da iskoristimo prirodne ljepote i političke veze i pravimo mini HE.

Zato Vas pitam: Jesam li ja možda pohlepan?

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija/