Piše Nadir Haračić: Pobjednica izbora !

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

02.10. u 19.sati završilo je ono što je izazvalo pažnju i interes stanovništva Bugojna u posljednja dva mjeseca. Završili su lokalni izbori.

Na početku bi se osvrnuo na govor rahmetli Alije Izetbegovića od prije 20 godina u kome govori za koga ne treba glasati na izborima.Tada je rekao da ne treba glasati za:

1.lokalne moćnike.

2.za one koji su stekli bogastvo bez porijekla.

3.za one koji mnogo govore a privatno rade razne poslove.

4.za one koji za sebe agituju i govore za mene glasajte a za ostale s liste ne glasajte.

Ne bih ulazio u tačke od 1-3 ali tačka 4 je zanimljiva jer je vrlo malo kandidata za vijećnike ispoštuju, a oni koji i ispoštuju, ne postanu vijećnici u većini slučajeva.

U Bugojnu su glasači ipak poslušali rahmetli Aliju u ovom slučaju pa ovaj tekst i nazivam Pobjednica izbora.

Nalazila se na 9. mjestu liste svoje stranke,završila je Bosansku književnost na Univerzitetu u Sarajevu, nije ni Bošnjakinja,ni Srpkinja,ni Hrvatica,ona je Bosanka i uspjela je da postane vijećnica. Nije vodila ličnu kampanju,promovirala je svoju stranku svojim znanjem, obrazovanjem,razgovorom sa potencijalnim biračima.U kampanju nije uložila ništa materijalno, teško da bi i mogla jer radi još 20-ak dana na određeno vrijeme, tako da nismo mogli vidjeti upaljače, olovke ili papiriće za kladionicu s njenim likom i brojem 9.

Njen ulazak u Općinsko vijeće je iznenađenje koje se mjeri sa ulaskom Želje u grupnu fazu Lige prvaka ali, s druge strane, vraća nam vjeru u ljude da ipak glasaju po „Alijinim uputama“, da glasaju za one  koji su obrazovani, multikulturalni, pošteni, a da ne glasaju za one koji samo za sebe agituju, za glas na izborima dijele upaljače, olovke, prehrambene pakete vrijednosti 10 KM ili što je najgore, novac.

 

Sretno pobjednici izbora !                                                                                 Haračić Nadir

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/