Piše: Edin Geko dipl. pravnik – Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!!!

Istina nas određuje, a njen trag niko ne može skriti i zato se moramo jasno suočiti sa istinom da bismo uživali pravdu. Postoji samo jedna istina koja znači ponos svakog bosanca i hercegovca, ona je jedna i nezavisna kao i naša domovina Bosna i Hercegovina.

Možemo li dozvoliti višestoljetnoj postojbini da naš kukavičluk u miru zasjeni svu hrabrost bosanskih sinova iz minulog rata.

Obavezni smo bili i ostali da sačuvamo našu zemlju od svake vrste podrivanja i ugrožavanja suvereniteta naše domovine.

Ključni faktor su danas mladi ljudi koji moraju odlučno preuzeti odgovornost za sebe kroz aktivno učešće u kreiranju vlastite sudbine i taj glas mora da se čuje, ali GLASNO.

Ne smijemo na kocku dati sudbinu naše BiH zaboravljajući cijenu koju su platili naši najmiliji kako bismo mi sad imali gdje u slobodi živjeti, slobodno se kretati i slobodno stvarati.

Ukoliko naše razlike ( nacionalne, vjerske i dr.) prihvatimo kao prednost i bogatstvo suživota, tek tada ćemo uspješno odgovoriti svakoj vrsti izazova.
Bez alternative, mi se moramo oduprijeti patologiji socioloških narativa u vidu eskalacije mržnje kao najefikasnijeg modaliteta za održavanje nefunkcionalnog sistema.

Dijelimo iste probleme, a ne želimo isto rješenje, paradoks bez presedana.

Ovim putem molim sve bosance i hercegovce da naš otpor nepravdi bude redovno demokratsko ponašanje kao jedinstven odgovor svima koji nam nepravdu kroje.

Piše: Edin Geko dipl. pravnik

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o