Pijani vozač imao 3 promila alkohola u krvi kada je usmrtio majku i kćerku Hajrić

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Azra Hajrić i njena 9-godišnja Alma na mjestu ostale mrtve, dok je dvoje povrijeđene djece prebačeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno u bolnicu u Travnik.

U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti Azra Hajrić i njeno dijete poginuli su, dok je još troje djece povrijeđeno nakon što je na njih sinoć oko 21.30 sati automobilom marke Opel Astra u strogom centru grada naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić.

Prema još nepotvrđenim informacijama, majka Azra i 9-godišnja djevojčica Alma na mjestu su ostale mrtve, dok su nakon izuzetno brze reakcije službenika novotravničke Hitne službe sve povrijeđene prevezli u bolnicu u Travnik, odakle je, nakon obrade, dvoje djece poslano u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Šokirani građani

Očevici koji su pomogli službenicima Hitne pomoći šokirani su, kažu da od šoka nisu uspjeli vidjeti niti je li vozač pješake udario na trotoaru ili na pješačkom prijelazu.

– Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat zavikao: “Ne vodi djecu iz zgrade”. Kad sam vidio, noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni pritrčati i pomoći, dok je brat pomagao povrijeđenoj djeci – kazao nam je Novotravničanin, koji je svjedočio događaju.

Stanovnici okolnih zgrada, kažu, upozoravali su da se tom dionicom kroz sam centar grada, gdje se nalazi gradska džamija, ali i gradska pijaca, brzo vozi, te da strahuju za svoju djecu svaki dan.

Vozio pijan

Nakon nesreće policija je privela Rustempašića, a prema nepotvrđenim podacima, vozilom je upravljao pijan.

Policijski uviđaj do kasno u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi biti poznato tokom današnjeg dana.

I dok su pripadnici Policijske uprave Novi Travnik obavljali uviđaj stravične saobraćajne nesreće u kojoj su život izgubile Azra Hajrić i njena kćerka Alma, prava drama se odvijala u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je pristiglo dvoje od troje povrijeđene djece.

Prvi je stigao Davud Amidžić (8), sin Harisa Amidžića, glavnog imama u Novom Travniku. U trenutku dok je naša ekipa bila u KCUS-u, mališanu je rađen CT snimak glave. Kako saznajemo od prijatelja oca mališana, on je po dolasku bio svjestan i komunikativan. Naši sagovornici kazali su nam da je njegov stariji brat Jusuf (12) prošao s kontuzijama i nije prevezen u Sarajevo.

Četverogodišnje dijete, sin Mirnesa Hajrića, čija su supruga Azra i kćerka Alma smrtno stradale na licu mjesta, prevezeno je također u KCUS, čemu je svjedočila naša ekipa. Potresne scene u trenucima kada su ljekari preuzeli mališana, čiji su se krici prolamali KCUS-om, ledili su krv u žilama.

– Sad nas je zvao njegov babo. Kaže nam, samo mi javite je li mi, makar, sin preživio – kazao nam je kroz suze prijatelj porodica nastradalih.

Vraćali se s treninga

Haris Amidžić, otac povrijeđenih Davuda i Jusufa, iako u šoku, smogao je snage te je za ”Dnevni avaz” ispričao da je za tragediju saznao poslije ikindija-namaza.

– Obavijestile su me džematlije. Sve se odigralo u nekoliko sekundi i odmah sam krenuo za Sarajevo. Šta da vam kažem, velika tragedija – kazao nam je Amidžić.

S KCUS-a nam jutros nisu htjeli dati informacije o stanju povrijeđenih mališana.

Kako saznajemo, poginula Azra se s djecom i ostalim mališanima vraćala s treninga džudoa. Njoj nije bilo pomoći i nije prevezena u ambulantu, dok je njena kćerka Alma stigla u prijemno odjeljenje, ali su ljekari, nažalost, konstatirali smrt.

S druge strane, Nermin Rustempašić, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, prevezen je u lokalnu ambulantu, gdje je pomoć ukazana i povrijeđenima. Od sigurnog linča očajnih roditelja i prijatelja nastradalih spasili su ga policajci.

– Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama – objasnio je Popović.

Rustempašić odranije poznat policiji

Vozač Nermin Rustempašić, neslužbeno saznajemo iz policijskih izvora, otprije je poznat policiji po djelima vezanim prvenstveno za opojna sredstva. Njega bi danas trebali saslušati policija i dežurni tužilac.

Muškarac koji je udario ženu i četvero djece u Novom Travniku, od kojih su majka i djevojčica smrtno stradale, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović.

Nakon tragedije u kojoj su poginule majke i kćerka, a povrijeđena su trojica dječaka, u Novom Travniku je proglašen dan žalosti. Novotravničani su zbog tragedije za danas najavili mirno okupljanje ispred zgrade Općine u 13 sati.

avaz.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o