Peta operacija za konačno ozdravljenje: Svi zajedno za Selmu Šakić!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Nevjerovatna životna priča ovih dana dolazi iz mjesta Turbe kod Travnika. Djevojčica Selma Šakić, rođena 26.09.2001.g. sa svojim kolegicama i kolegama ne može svakodnevno izlaziti vani i igrati se, a operisana je već četiri puta. Kreće se samo pomoću štaka, a njen slatki osmijeh zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Naša ekipa posjetila je porodicu Šakić zajedno sa predsjednicom udruženja Đerđef Šidom Kalbić, nedavno izabranom za humanisticu godine. Selmini roditelji nakon brojnih lutanja i vapaja u prazno, upravo u Đerđefu potražili su možda i Selminu posljednju nadu za ozdravljenje. Doktori u Švicarskoj Selmi i njenim roditeljima rekli su da operacijom koja košta 20.000 Franaka mogu garantovati da će se Selma moći kretati bez ikakvih pomagala.

–          Hodali smo svugdje… Išli i tamo i vamo i … ne znam ja više gdje. Četiri operacije su izvršene u Sarajevu, doktori su uradili to što vidite sa njenom nogom. Zaista je kao vrlo mlada prošla svašta, sada samo možemo poželiti da se skupi taj novac. Znali smo otići u Sarajevo, čekati cijeli dan u bolnici a doktor ne izađe pa se vratimo nazad. Odemo u Travnik doktor neće da izvadi šarafe, odemo u Sarajevo opet i sve tako. Puno je to troškova, nije lako u ovoj zemlji, ali sve sa nadom da će konačno uspjeti to sve. Nažalost, nije. Sada smo evo sa Đerđefom i Šidom kojoj želimo svu sreću ovog svijeta organizovali tu akciju, bit će i humanitarni koncert. Zovu sa svih strana žele da se uključe, ne znam šta reći, koliko ko može bio bi zahvalan ako ne može opet ništa. I Selma je za razliku od ranijeg perioda optimista, pozitivna je i nasmijana, vjerujemo u dobre i humane ljude, u našu, Šidu  i Đerđef, kaže u jednom glasu Selmin otac, dok je Selmina majka brisala suze koje su krenule iz očiju.

–          Ja pozivam sve humane ljude naše prijatelje i  naše sugrađane, ma svakog na svijetu ko može pomoći. Akcija traje već uveliko, hvala svima koji su do sada učestvovali ali i koji će i dalje učestvovati. 20.000 Franaka nije malo novca, ali kada se svi uključimo od onih koji doniraju marku pa na više onda ništa nije veliko. Ne dozvolimo da zbog novca Selma ostane bez noge i cijeli život hoda na štakama, istakla je Šida Kalbić, predsjednica Đerđefa.

Svi koji žele pomoći Selmi mogu to učiniti na humanitarnom koncertu u srijedu (18.11.), ali i svakodnevno u mjestima gdje su za Selmu postavljene kutijice. Također pozivom na broj 090 291 017  donirate 2 KM za Selmino liječenje a tu je i broj žiro računa Udruženja Đerđef uz naznaku za liječenje Selme Šakić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/