Pet godina od smrti Selme Agić i Edite Malkoč

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Na današnji dan tačno je pet godina otkako su u Sarajevu tragično preminule studentice Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe. Najbolje prijateljice te kobne večeri su, držeći se ispod ruku, prelazile ulicu kod Zemaljskog muzeja BiH, pod kišobranom.

Na njih je automobilom naletio Sanjin Sejfić koji je vozio gotovo 105 kilometara na sat. Prošao je kroz crveno svjetlo. I pobjegao. Ostavio je dvije djevojke da leže na cesti.

Agić je na mjestu preminula, dok je Malkoč u Klinici urgentne medicine KCUS-a.

Selma, koja je tada imala 21 godinu, i Edita, koja je imala 20 godina, bile su uzorne studentice i nikada prežaljene.

Prije tri godine otkriven je spomenik u čast preminulim djevojkama ispred Filozofskog fakulteta gdje će i danas se okupiti članovi porodice i prijatelji kako bi položili cvijeće i prisjetili se osoba za koje su svi imali samo riječi hvale.

Ubica Sanjin Sefić je uhapšen 12. oktobra 2016. godine u Srbiji, nakon što je pobjegao s mjesta događaja i krio se od policije. Osuđen je pravosnažno na 16 i po godina zatvora u ponovljenom postupku na Kantonalnom sudu Sarajevo. Proglašen je krivim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale dvije studentice.

Tužilaštvo je dokazalo da je Sefić prošao kroz crveno svjetlo očevim Golfom 6 i da je vozio neprilagođenom brzinom kad je oborio djevojke koje su prelazile ulicu na pješačkom prelazu kada je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/