Perspektivni Bugojanac Haris Bajrektarević već dugo se bavi zanimljivim poslom (INTERVJU)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Mladi i perspektivni Bugojanac je pristao na intervju za portal Bugojno-danas.info te nam otkrio kojim zanimljivim poslom se bavi, šta trenutno radi te šta planira u budućnosti.

1. Predstavi nam se za početak: 

  • Haris Bajrektarević imam 20 godina i dolazim iz Bugojna. Student sam ITAkademije u Sarajevu tačnije smjer CAD Department (Computer-aided design ). 

2. Čime se još baviš pored studiranja?

  • Pored toga bavim se interesantnim poslom u gradu. Tehničar sam za ton i svjetlo u KSC Bugojno i u Teatru Fedra već dugo godina. Završio sam obuku (kurs) za tehničara i dizajnera svjetla u istoj ustanovi. Većinu posla obavljam zajedno sa Edinom Batom Catićem i Senadom Imamovićem koji su me naučili svemu tome.

3. Tačnije, koji je tvoj zadatak?

  • Više sam zadužen za predstave, to jeste više vremena provodim u pozorištu kao tehničar i dizajner svjetla za predstave, kako za odraslu tako i za dječiju scenu teatra Fedra.

4. Jesi li bio na nekim festivalima i koje događaje radiš?

  • Bio sam na mnogim festivalima sa navedenim pozorištem kako u Bosni tako i šire, pored pozorišta radim i veće događaje u Bugojno kao što su: Koncerti pred novu godinu, koncert pred 1. Maj i mnogi drugi koncerti i veća dešavanja kako na trgu tako i na platou KSC Bugojno. 

5. Otkud ljubav prema ovome poslu?

  • Jednostavno volim ovaj posao i pronalazim se u tome, kako znamo svi, tehnologija napreduje iz dana u dan sve više i više tako da ovaj posao zahtjeva mnogo samostalnog rada. Pored fakulteta koji će da me prati cijeli život ujedno sa njim ide i ova oblast jer sa ova dva zanimanja želio bih da se bavim u budućnosti.

6. Da imaš vlast u Bugojnu na 24 sata šta bi uradio?

  • Pružio bih punu podršku mladim ljudima kako u obrazovanju tako i u ostvarenju ciljeva i ulaganja koji će biti od koristi sutra drugim ljudima i stanovnicima ovog grada jer sama izreka kaže “Na mladima svijet ostaje”.

7. Planovi za budućnost?

  • Moji planovi za budućnost su da ostvarim svoje ciljeve u životu da budem uspješan čovjek, kao i dobar tehničar. Također gledat ću u budućnosti da zajedno sa Edinom otvorimo novu radionicu jer znam šta je meni prvenstveno pomoglo tako da bih volio da osvijestim raju o svemu ovome.

8. Šta ti se najviše dopalo u ovome poslu?

  • Najviše što se meni dopalo u ovome poslu je to što sam upoznao mnogo prijatelja i glumaca, kako starije generacije tako i mlade. Jednostavno volim ovaj posao i mislim da je ovo pun pogodak kako u mom životu tako i u budućnosti.

9. Poruka za kraj?

  • Želio bih se zahvaliti ljudima koji su čitavo vrijeme bili uz mene to su Edin Bato Ćatić kao i Senad Imamović i naravno Teatar Fedra.

Autor: www.Bugojno-danas.info

 

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/