Pahuljice nam stižu: Nova godina donosi kraj magle i početak prave zime

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Federalni hidrometeorološki zavod za prve dane 2016. godine predviđa vremenske promjene u odnosu na ono šta smo mogli vidjeti u decembru.

Najveća promjena dolazi u obliku padavina, odnosno dugo očekivanog snijega koji će utjecati na nestajanje magle i smoga. Temperature će se postepeno snižavati.

Tako u Bosni možemo očekivati jutarnje temperature oko -7, a u Hercegovini oko 0 stepeni, dok će se maksimalne temperature u Bosni kretati oko 3 stepena, dok će u Hercegovini biti i do 7 stepeni.

Prema podacima koje je prikupila stranica AccuWeather, magla koja posljednjih sedmica okupira kotline mogla bi napraviti put suncu već 29. decembra, a do Nove godine može se očekivati i susnježica.

Ipak, prave promjene predviđaju se od 1. januara sa sunčanim danima koji će biti okončani prvim padavinama od 5. dana nove 2016. godine. Što se tiče Hercegovine, južnu regiju naše zemlje sunce će kupati sve do 4. januara kada se i tu očekuje naoblačenje praćeno padavinama, u ovom slučaju kišom koja će preovladavati sve do 10. januara kada se očekuje razvedravanje.

Isti scenarij nakon 10. januara očekuje se i u Bosni, sa bitnom razlikom što će predah od snijega trajati samo četiri dana nakon čega će uslijediti naizmjenični dani popraćeni snijegom i sunčanim intervalima.

Za drugu polovinu januara meteorolozi u Bosni predviđaju naizmjenične dane praćene vedrim nebom sa jedne i snježnim padavinama sa druge strane. U Hercegovini drugi dio prvog mjeseca 2016. godine ispratit će kiša i susnježica sa pauzama u vidu sunčanih dana.

Temperature se u našoj zemlji neće bitnije mijenjati, te će oscilirati oko nule sa skokom do oko pet stepeni po danu i padom na istovjetni minus tokom noći.

klix.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o