Padaju nestvarni rekordi: U Sportskoj dvorani KSC-a izmjeren -1 stepen Celzijusa

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Sportska dvorana KSC-a Bugojno ovih dana obara rekorde. Nažalost, ne radi se o rekordima posjećenosti, nego o nečemu što je u 21.vijeku u gotovo svim gradovima širom svijeta nezamislivo.

Naime,  ova dvorana od kolega sportskih novinara nedavno nazvana  “ledena” zaista preko zime postaje skroz nepodnošljiva s obzirom na minuse  koji u njoj vladaju.

Vjerovali ili ne, protekle subote kada su svoje ligaške duele igrali rukometaši Iskre i Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja, u dvorani je, kako neslužbeno saznajemo,  izmjerena  temperatura koja je iznosila -1 stepen Celzijusa.

Da dobro ste pročitali, -1 jedan stepen Celzijusa, a najteže je svakako brojnim sportistima koji u ovoj dvorani izvršavaju svakodnevne treninge, te samim radnicima zaposlenim u istoj.

Ovo je za neizdržati. Sve i jedan igrač koji je izašao minut dva da se odmori na njega više nisam mogao računati koliko je hladno. Ovo je strahota, može se uvjeriti i sami kao i svi gledaoci, kazao je novinarima  nakon susreta RK Iskra Bugojno i RK Čapljina trener Iskre Rade Marjanović.

Prema podacima koje smo pronašli na službenoj stranici KSC-a Bugojno, ova dvorana pripada među četiri najbolje sportske dvorane u BiH. Dvorana ima 4.200 sjedišta, a kapacitet sale kada su koncerti iznosi 6.000.

Također na istoj stranici (kscbugojno.ba) pronašli smo i informaciju da je u 2008. godini izvršena ugradnja infracrvenog grijanja  u vrijednosti projekta koji je iznosio 135.000 KM.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o