Otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras je u Bugojnu zvanično otvoren 45. Teatarski festival BiH FEDRA, najstariji festival amaterskih pozorišta u BiH.

Dobrodošlicu brojnoj publici u ime organizatora je poželio direktor Festivala Vahid Duraković. Zahvalio se svima onima koji pomažu u njegovoj realizaciji, posebno izdvojivši nesebičnu pomoć načelnika općine Bugojno Hasana Ajkunića, bez čije finansijske podrške Festival ne bi mogao živjeti u današnjem vremenu.

I ove godine nastavljamo saradnju sa pozorištima u Hrvatskoj i Srbiji. Pobjednik će imati priliku učestvovati na Repassage festu u Ubu i na 13. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017.“, rekao je Duraković.

Iskoristio je priliku da još jednom pozove građane Bugojna i susjednih općina da u što većem broju posjećuju predstave i uživaju izvedbama najboljih amaterskih pozorišta s područja BiH.

Prvu noć Festivala odigrana je predstava domaćina. Teatar FEDRA Bugojno izveo je predstavu „Posljednja porodica“, po tekstu i u režiji Vahida Durakovića.

Sutra je na rasporedu „Ćelava pjevačica“ Teatra TOTAL Visoko, u režiji Jesenka Muzaferije.

U okviru Festivala bugojanska publika je imala priliku uživati i u izložbi Umjetničke galerije BiH i izložbi koju je priredio Antonio Džolan.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/