Otvaranje sredinom mjeseca: Travnik će prvi put dobiti veliko klizalište u centru grada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Katolički školski centar „Petar Barbarić“ u Travniku, uz pomoć partnera, postavlja veliko klizalište za građane i sve posjetitelje u sklopu višednevne manifestacije „Travnička božićna čarolija“ u periodu od 15. decembra do 15. januara, a ugovor je, kako je potvrđeno za portal Travnicki.info, danas svečano i potpisan.

Klizalište će biti postavljeno na platou parkinga Gimnazija, pored Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“.
Uz podršku firme Semiminor d.o.o., Vlade SBK i ministra Bojana Domića, te Općine Travnik s načelnikom Kenanom Dautovićem „Travničku božićnu čaroliju“ upotpunit će veliko klizalište na parkingu Gimnazija.

Klizalište će biti otvoreno 15. decembra 2022. godine prigodnim programom, a uz klizalište posjetiteljima će biti ponuđen i drugi kulinarski i muzički sadržaj.
Najmlađim posjetiteljima će biti osigurani pomoćni elementi (polarni medvjedići) za učenje i pomoć prilikom klizanja, a za korisnike su osigurane klizaljke.

Površina klizališta iznosi 300 m2. Ulaznice će biti po povlaštenim cijenama, a prihod ostvaren od ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe.

„Katolički školski centar „Petar Barbarić“ zajedno s partnerima spomenutog projekta želi omogućiti, prvenstveno djeci, radosnije nastupajuće praznike“ poručuje ekonom sjemeništa don Josip Dedić.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/