Otkrivamo: Poznat SDA-ov kandidat za načelnika u Bugojnu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Iako je do lokalnih općinskih izbora 2016. godine ostalo nešto više od godinu dana, politička kampanja u našem gradu uveliko traje. Na mnogim vjerskim te sportskim manifestacijama vrijedno se ubiru poeni, te je sigurno da će ovi izbori biti veoma neizvjesni.
To se posebno odnosi na izbore za načelnika općine, a kako naš portal saznaje od izvora bliskih OO SDA Bugojno kandidat za načelnika naše općine ove stranke biti će sadašnji načelnik Hasan Ajkunić.

Ajkuniću je ovo treći mandat za načelnika općine, a u dva navrata to je ostvario kao kandidat OO SDA Bugojno, dok je na zadnjim lokalnim izborima pobjedu odnio kao nezavisan kandidat. Neslužbeno, vrh ove stranke već je odredio Ajkunića za kandidata te svi vjeruju da će ovo biti dobitna kombinacija s obzirom na veliko povjerenje koje je do sada imala SDA na izborima u Bugojnu, ali i sam Ajkunić.

Ipak, oni drugi vjeruju da će ova kandidatura za načelnika izazvati i probleme u stranci, s obzirom da brojni čelnici ove stranke do sada i nisu podržavali Ajkunića, dok i mnogi glasači SDA povratak Ajkunića u svoje redove nisu dočekali sa osmijehom.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/