Otac istukao dijete prutom a potom osuđen na 3 mjeseca zatvora

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Općinski sud u Bugojnu je 18.07.2022. je objavio presudu gdje je optuženi M.K. istukao sina prutom a kao razlog se navodi neprimjereno ponašanje prema drugarici iz razreda te je otac tražio da sin uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja.

U presudi se navodi:

“Optuženi M.K. je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost svog djeteta mldb. sina E.K tako da kada je dobio poruku od njegove razrednice da se isti neprimjereno ponaša prema drugarici iz razreda, tražeći da porazgovara sa sinom, te da uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja, natjerao malodobnog sina I.K. da mu donese prut, a nakon toga u prisustvu istog udarao dijete sina E.K i tom prilikom nanio mu lake tjelesne povrede u vidu masnica u predjelu desne ruke u predjelu desne strane rebara, te masnice u predjelu lijeve butine dok je za to vrijeme E. vrištao, te oca molio da ga prestane tući.”

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o