OSVRT: Zašto mladi napuštaju Bugojno?!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

Poštovanje dragi medij Bugojno Danas, s obzirom da ste nam vi najbliži i najpristupačniji imam potrebu vama da pišem. Ovih dana se vrti tema o ukidanju penzija porodicama poginulih boraca, njihovim suprugama koje su ostale bez muževa i djeci koja su ostala bez očeva.

Ko je ta osoba koja nas predstavlja? Kakva prava mi imamo? Kakav je to režim koji je dopustio da se društvena imovina krade na svakom koraku, da se kroupcija i vlastiti interesi kriju iza patriotskih parola?! Kakav je to režim koji ne dopušta narodu da živi normalno, onoliko koliko je to moguće u ovakvom sistemu?!

I onda se pitaju, zašto mladi napuštaju Bosnu i Hercegovinu?! Vi nas tjerate dragi naši predstavnici. Zašto nam ne dopustite da se bar jednom opustimo i odahnemo. Naša vlada je koliko mogu da primjetim, svake godine spremna da obnavlja građevine grada Bugojna.

S obzirom, na vijest o ukidanju penzija, jasno je da će neredi opet nastati. Upoznata sam sa situacijom toliko dobro da mogu slobodno da kažem da niko neće mirno sjediti i gledati kako nas rušite, kako nam oduzimate ono što nam je ostalo od naših muževa, od naših očeva.

Zamolila bih vas ako je ikako moguće da objavite ovo da bi što više osoba bilo upoznato sa trenutnom situacijom.
Lijep pozdrav

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/