Oproštajna sjednica Nastavničkog vijeća MSŠ Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/proljetnazabavairekreacija/

Petak, 30.10.2020. u 13,00 h održana je oproštajna sjednica Nastavničkog vijeća MSŠ Bugojno pod vodstvom najmnogomandatnijeg direktora Gimnazije Mesuda Šečića, ali istovremeno i jedinog profesora koji je čitav svoj radni vijek što kao profesor, što kao direktor od punih 40 godina proveo u ovoj najčuvenijoj bugojanskoj školi. Niko prije, a izgleda ni poslije neće uspjeti ponoviti nešto ovakvo.

Pored redovnih tačaka dnevnog reda (skraćen izvještaj sanitarne inspekcije) i sjednice novog Upravnog odbora na kraju je uslijedio dirljiv (emocijama natopljeno obraćanje) govor poslije 4 decenije provedene u Gimnaziji uz sjetno prisjećanje na dane i godine odnosno decenije koje ga vezuju za ovu ustanovu.

Odlazeći direktor, i meni je predavao matematiku u Gimnaziji, dobio je buran oproštajni aplauz a istim je bio počašćen i novi v.d. profesor Nedžad Milanović.

Ono što nasljeđuje novi direktor to je skoro 80% podmlađen nastavnički kadar što svakako daje jedan novi kvalitet nastavi jer tu već sada se osjeća izražen mladalački entuzijazam, novi radni elan, kreativan rad, njihova međusobna ogromna tolerancija i usklađenost koju ja uočavam u zbornici kao i kolektivni njihovi odlasci na kafu što je veoma bitno za njihov uspješan rad u Gimnaziji a na zadovoljstvo i novog direktora Nedžada Milanovića a posebno na korist svih naših učenika.

Direktor Mesud Šečić je uspio poslije rata održati našu prestižnu školu multietničkom (po sastavu nastavnika i učenika) a ona je to i danas. To je činjenica koja je od ogromne važnosti ne samo za Gimnaziju već i za cijelo naše Bugojno koje je to odvajkada znalo čuvati i njegovati bez obzira na sva iskušenja svih zadnjih 75 godina njenog postojanja u svojstvu Gimnazije od davne 1945.


Mnogo sreće bivšem direktoru Mesudu u zasluženim mirovnjačkim odnosno penzionerskim danima a još više sreće na časnoj funkciji našem novom direktoru Nedžadu.


Naša Gimnazija (MSŠ Bugojno) ide u nove radne pobjede i briljantne rezultate svoga rada zahvaljujući novim mladalačkim snagama tako da se nastavlja svijetla tradicija ove ugledne ne samo bugojanske već i bosanskohercegovačke školske ustanove odakle su odvajkada izlazili najbolji kadrovi i stručnjaci jer su imali najkvalitetnije školovanje u BiH zahvaljujući njenim kvalitetnim i stručnim profesorima.
Naravno da ću zahvaliti i našoj sada već manjinskoj veteranskoj profesorskoj četi koja već decenijama drži prestižni renome naše Gimnazije na najvišem nivou kao što je to uvijek i bilo.


Bugojno, 30.10.2020. Viktor Dundović, prof.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o