Općoj bolnici Jajce uručena vrijedna donacija

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Pampers je prošle godine pokrenuo akciju preko društvene mreže Facebook koja je imala za cilj poboljšati uslove u porodilištima, a u koju se uključilo na desetine hiljada ljudi koji su glasali i na taj način omogućili da oni gradovi koji su dobili najviše glasova osvoje donacije.

Tako se, zahvaljujući glasovima građana i grad Jajce našao među deset gradova u Bosni i Hercegovini, čija su porodilišta dobila značajne poklone.

Opća bolnica ‘Jajce’, Odjel za ginekologiju i akušerstvo dobilo je četiri nova neonatalna krevetića za bebe, koje će dijelom zamijeniti dosadašnje, stare i nekoliko godina. Posebno je značajan drugi dio donacije, koji je poklonio ‘Pampers’, a to su dvije neonatalne stolice za dojilje na kojima će novopećenim majkama biti udobno i prijatno dok doje svoje bebe, te određen broj Pampers pelena, koje će se koristiti za bebe za vrijeme njihovog boravka u bolnici.

-U ime Opće bolnice Jajce, želim da se zahvalim Pampersu na pomoći. Ova pomoć je nama više nego dobrodošla. Zahvaljujemo se svima koji su glasali i pomogli da se odaberu porodilišta koja će primiti ovu sponzosku pomoć, koja će nam omogućiti bolju njegu za mame i bebe. Koliko su Jajčani doprinijeli svojim glasovima, najbolje govori podatak da je naše porodilište bilo na petom mjestu od četrdeset porodilišta iz cijele BiH, izjavila je Vedrana Dodik, glavna medicinska sestra u Općoj bolnici Jajce.

U jajačkoj bolnici godišnje se porodi oko 130 žena, a majkama beba rođenih u 2016. godini, biće isplaćeno po 500 KM, s obzirom na to da je u općinskom budžetu za ovu godinu planirano 70.000 KM pomoći porodiljama za novorođenu djecu.

‘Bijela kuga’ na prostoru BiH je davno evidentirana, kao i njen najčešći razlog – ekonomsko stanje u državi, a ova naknada ima za cilj poboljšanje nataliteta na području Općine Jajce.

(Jajce Online)

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/