Općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz engleskog jezika

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U Osnovnoj školi “Gračanica” ovih dana održano je općinsko takmičenje iz engleskog jezika za učenike osnovnih škola s područja naše općine.Najbolje znanje iz ovog predmeta pokazali su učenici Treće osnovne škole.

U znak dobrodošlice takmičarima i nastavnicima koji su ih pripremali, učenici OŠ “Gračanica” izveli su, pred početak takmičenja, kratak kulturno-zabavni program na engleskom jeziku.

Svoje predstavnike na takmičenju imale su sve bugojanske osnovne škole. Oni su, i ovaj put, pokazali da odlično vladaju engleskim jezikom i, na veliko zadovoljstvo svojih nastavnika, osvojili veliki broj bodova.

U veoma jakoj konkurenciji prvo mjesto, s istim brojem bodova, osvojili su učenik Treće osnovne škole Eldar Dadić i učenik OŠ “Gračanica” Amar Kico.

Također, isti broj bodova imali su učenici koji su osvojili drugo mjesto. To su Mubera Arnaut, učenica Treće osnovne škole i Dženana Ždralović, učenica Druge osnovne škole.

Treće mjesto pripalo je Adni Beganović, učenici Treće osnovne škole.

S obzirom da četiri učenika, koja su pokazala najbolje znanje, stiču pravo učešća na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika, to će na ovo takmičenje učenici koji su podijelili prvo i drugo mjesto.

Shodno postignutim rezultatima, prvo mjesto u konačnom plasmanu zauzela je Trećaosnovna škola, druga je bila Prva osnovna škola, a treća Druga osnovna škola.

Čestitamo, naravno, svim učenicima koji su učestvovali na ovom takmičenju, a onima koji su stekli pravo učešća na kantonalnom takmičenju ove vrste želimo uspješan nastup.

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/