OO SDP Bugojno: Oštro osuđujemo početak (ne)rada načelnika i vijećnika u OV Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini održani su 15.novembra 2020.godine, a rezultati izbora potvrđeni su 15.decembra 2020. godine, od strane Centralne izborne komisije BiH.

Vijećnici ispred Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Općinskom vijeću Bugojno, poštujući Statut Općine Bugojno, smatraju da se konstituirajuća sjednica OV Bugojno do sada trebala održati.

Naime, Statut Općine Bugojno članom 29. nalaže da se najkasnije trideset (30) dana od dana potvrđivanja rezultata treba sazvati konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća.

Građani Općine Bugojno za novi saziv vijeća najveće povjerenje ukazali su vladajućoj većini iz prethodnog mandata.

Pozivamo iste, da usaglase većinu u novom sazivu OV, te predsjedavajućeg Igora Vrljića iz starog saziva, da što prije sazove konstituirajuću sjednicu OV Bugojno u skladu s članom 29.Statuta Općine Bugojno.

Za neke možda ovo ne izgleda toliko važno, međutim, moramo napomenuti da je Općina Bugojno ušla u 2021. godinu bez usvojenog Budžeta i bez Odluke o privremenom finansiranju što će svakako imati utjeca na funkcionisanje općine.

Nažalost nastavlja se ranija samovolja i praksa rada načelnika i Općinskog vijeća što se ogleda u svega 23 održane sjednice u prethodnom mandatu od kojih je zadnja bila 11.06.2020.godine.

Ovom prilikom oštro osuđujemo početak (ne)rada načelnika i vijećnika u OV Bugojno u novom sazivu nadajući se da će biti puno funkcionalnije nego prethodni godina za dobrobit svih građana Bugojna.
OO SDP BiH Bugojno

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o